Helen Sjöholm bryter tystnaden om Tommy Körberg – efter nya rapporterna om stjärnans hälsa: "Tror att han kommer..."
Tommy Körberg och Helen Sjöholm

Helen Sjöholm bryter tystnaden om Tommy Körberg – efter nya rapporterna om stjärnans hälsa: ”Tror att han kommer…”

En av våra mest bejublade sångare genom tiderna, Tommy Körberg, har sedan en tid haft svåra problem med ryggsmärtor.

Nu meddelar artisten och kollegan Helen Sjöholm att saker och ting ser ljust ut för Tommy.

Tommy Körberg drabbades för en tid sedan av svåra hälsoproblem då han fick smärtor i ryggen.

Artisten är aktuell med konsertturnén Grand Finale, där han sjunger sina bästa låtar genom hela sin långa karriär.

Ställde in till följd av smärtorna

Men inför sina kommande spelningar i Kristianstad, Båstad och Kalmar blev Tommy tvungen att ställa in.

Kära publik! Det smärtar mig att vi behöver ställa in morgondagens konsert i Kalmar, det är varje artists mardröm. Tyvärr är det inte möjligt för mig att gå på scen och göra Grand Finale till hundra procent. Jag blir omhändertagen av fantastiska läkare och är vid gott mod! Tack för er förståelse!”, skriver han i ett uttalande på sin hemsida.

Senare kom det glädjande beskedet att han blivit utskriven från sjukhuset. Men de sista konserterna på sommarturnén blev han tvungen att skjuta upp till nästa år.

STOCKHOLM 2017-01-24 Tommy Körberg, Helen Sjöholm och Peter Jöback stod för första gången på scen tillsammans när "I love musicals" sommaren 2017 kom till Ullevi. Foto: Anders Wiklund / TT
Tommy Körberg, Helen Sjöholm och Peter Jöback stod för första gången på scen tillsammans när ”I love musicals” sommaren 2017 kom till Ullevi. Foto: Anders Wiklund / TT

Kunde inte medverka i Allsång på Skansen

Det var tyvärr inte det enda som han vart tvungen att ställa in i sommar till följd av sina smärtor. Nästa vecka skulle han uppträda i Allsång på Skansen.

Tyvärr kommer jag inte att delta i Allsången nästa vecka. Jag behöver fokusera på min återhämtning inför premiären av Änglagård. Jag har blivit diagnostiserad med streptokocker som sitter på en av kotorna i ländryggen, vilket leder till nervsmärta som jag nu måste behandla”, säger Tommy i ett pressmeddelande.

I höst ska han ha premiär för musikalen Änglagård, tillsammans med medspelaren Helen Sjöholm. De skulle också ha uppträtt på Skansen tillsammans.

Helen Sjöholms glädjebesked

Men så hur blir det då med premiären av Änglagård? Under onsdagen kom Helen Sjöholm med ett betryggande besked när hon gästade P4 Extra – Gästen.

Där berättar hon om Tommys mående.

– Det är bra men han ska ta det lite easy för att långsamt komma in i repen och framförallt fokusera på Änglagård, säger hon och fortsätter:

– Vi är väldigt glada och det känns så fint att han ska vara med och vi tror att han kommer vara stark nog för att klara premiären.

Vilken lättnad att höra!

Krya på dig Tommy! Hoppas att du tillfrisknar så snart som möjligt!

Passa gärna på att skriva några uppmuntrande ord till Tommy Körberg i kommentarerna på Facebook!