Foto: Jessica Gow/TT

Helen Sjöholms kärlekssaga med maken David – beslutet som räddade äktenskapet: ”Bestämde oss tidigt…”

Helen Sjöholm har varit gift med maken David i över 20 år – och deras kärlekslåga brinner starkare än någonsin.

Redan tidigt tog paret ett beslut som enligt Helen har varit en nyckel till att äktenskapet har varit framgångsrikt.

– Ingen av oss har fått panik när relationen inte har varit på topp, berättar Helen för Hemtrevligt.

För 29 år sedan slog den då 24-åriga Helen Sjöholm igenom i dunder och brak när hon spelade huvudrollen i Björn- och Benny-musikalen ”Kristina från Duvemåla”.

Sedan dess har sångerskan haft många betydande roller såsom Gabriella i ”Såsom i himmelen” och Florence i succéuppsättningen ”Chess”.

Nu har hon hunnit fylla 54 år och håller karriären lika levande som alltid och har en lång lista av meriter bakom sig.

När jobbet har varit krävande har som tur är Helen haft stödet från maken David Gradinsky att luta sig tillbaka mot – så träffade hon kärleken.

Så träffade Helen Sjöholm maken David Granditsky

Att debutera i rollen som ”Kristina från Duvemåla” 1995, förändrade Helens liv för alltid. Och nio år senare skulle sångerskan vara med om ännu ett livsomvälvande ögonblick.

När Helen gick på en 50-årsfest för att fira en vän träffade hon en ljudtekniker vid namn David Gradinsky. Kärleken sprudlade direkt och på bara två år hade paret hunnit gifta sig.

I en intervju med ”Året runt” avslöjade Helen att hon inte alls trodde att hon skulle hamna med någon som David.

– David motsvarade inte alls bilden av den man jag hade tänkt mig att jag skulle träffa. Han var en storstadskille och inte alls intresserad av att åka till fjällen, att bo utanför stan, att ha mysiga hemmakvällar med middagar – allt det som jag tyckte var skönt med livet. Därför var det så befriande, förklarade Helen.

Helen Sjöholm och Davd Gradinsky firar i år 21 år som gifta. Foto: Jessica God/TT

David hade däremot en viktig egenskap som fick Helen på fall.

– Humorn har alltid varit det första klicket för mig. Attraktion via humor tror jag är nummer ett när man fattar tycke för en annan människa. Humor är jätteviktigt, i många sammanhang.

Ett år efter deras äktenskap, 2007, föddes makarnas äldsta barn – sonen Ruben. Sedan skulle det dröja fyra år innan de skulle bli föräldrar igen.

Men i slutet på december 2011, blev den då 41-åriga Helen mamma åt både ett andra och ett tredje barn. Helen och David fick nämligen tvillingar, en pojke och en flicka som fick namnen Samuel och Johanna.

Helen Sjöholm om hemligheten bakom framgångsrika äktenskapet med maken David

Idag har de varit tillsammans i 21 år och lever ett stillsamt familjeliv i Nacka. Att deras äktenskap har fungerat så bra menar Helen har att göra med att paret tog ett tidigt beslut att ge upp.

Även om de i perioder har haft svackor har de aldrig tvekat över kärleken de har för varandra..

– Jag tror att en del av svaret ligger i att David och jag tidigt bestämde oss för att det är vi två. Ingen av oss har fått panik när relationen inte har varit på topp och man inte hela tiden har haft gensvaret från den andra. Långa perioder har vårt liv mest bestått av logistik och familjefirma. Trots det har vi aldrig känt att nu går det åt helvete för oss, berättar Helen för Hemtrevligt.

Att ljudteknikern David kommer från en familj av skådespelare har även gjort det lättare för paret att ha en gemensam förståelse för den bransch de arbetar inom.

– Båda har vi förståelse för de ständiga ”förälskelser” som uppkommer i vårt arbete. Under en produktion blir man ett med sin ensemble och kommer hem uppfylld av jobbet. Då gäller det att känna en trygghet i att det inte medför någon fara för vår relation, säger Helen.

De ”förälskelser” som Helen pratar om har vid flera tillfällen fått henne att tvivla om det verkligen går att balanser yrket med mammalivet. Som tur är har maken David varit en stöttepelare genom karriären.

 – Det har varit väldigt betydelsefullt eftersom jag brottats med mycket dåligt samvete gentemot barnen och frågat mig om man verkligen får lov att ha det här yrket och samtidigt vara mamma. För David är det där en ickefråga, vilket har haft en avdramatiserande effekt på mig.

Ni är en inspiration för oss alla Helen och David!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev