Henrik Olsson lämnade rutan och fick barn med Lotta Bromé – du kan inte ana hur deras 17-åriga dotter ser ut nu

Henrik Olsson är profilen som syntes till en hel del i mängder av olika tv-sammanhang runt millenieskiftet.

Men på senare år har Henrik lyst med sin frånvaro i tv-rutan – det gör han nuförtiden.

Henrik Olsson, 53, var en gång i tiden en av SVT:s största profiler och ledde mängder av program.

Från 90-talet och fram till 00-talet så ledde han program så som Voxpop, Nöjesnytt, Sommarkåken och Jupiter.

2001 fick han tillsammans med kollegan Josefine Sundström den stora äran att leda Melodifestivalen.

Det gör profilen i dag

Men det var ett tag sedan som fick vi se Henrik i tv-sammanhang. I stället är det radio som profilen valt att fokusera på. Sedan 90-talet har han faktiskt varit verksam inom Sveriges Radio med program så som Sommartoppen och Nattliv.

Under lång tid jobbade han med sändningarna i programmet Morgon i P4 Stockholm, som sändes fem dagar i veckan. Men efter ett tag fick Henrik nog och trappade ner på arbetet.

– Det var för slitsamt. En morgon i veckan räcker, sa Henrik Olsson till tidningen QX 2020.

Nuförtiden arbetar han främst som kanalproducent för musikkanalen P4 plus. Enligt hans LinkedIn-sida så har han även arbetat som möbelsäljare på Ikea mellan åren 2006 till 2009.

Barnet med kollegan

Året var 2006 när Lotta Bromé välkomnade en dotter till världen. Och snart kom det fram att det var Henrik Olsson som var far till barnet.

– Jag hade fått frågan tidigare av två andra tjejer om jag ville bli pappa, men då passade det inte. Men så lärde jag känna Lotta här på radion och vi sågs lite privat och så frågade hon och jag sa ja. Vi pratade igenom allt mycket noggrant och jag måste säga att det har gått väldigt bra, det har inte varit några problem alls, har Henrik Olsson berättat för tidningen QX.

Och i samma veva så kom Henrik även ut som homosexuell.

– Tidningarna luskade ut att det var jag som var pappan till Lottas barn och så skrev de att jag levde med en kille. Men annars har jag aldrig riktigt behövt komma ut. Dels var jag ihop med en kille i fem år som inte ville att jag skulle komma ut, jag fick helt enkelt inte eftersom han själv satt i garderoben. Dels är det aldrig någon journalist som frågat, men när Lotta och jag skaffade barn så kom det ju fram.

I år fyller dottern Bonnie 18 år och tillsammans har hon, Henrik och Lotta ännu en fin relation. De firar högtider ihop tillsammans med sina respektive och Bonnie har vuxit upp med båda föräldrarna.

Nedan är en bild på Oscar, Bonnie och Henrik.

Livet med Oscar

Omkring år 2007 träffade Henrik Olsson den 18 år yngre kärleken Oscar Målevik, 35, som då var endast 19 år gammal. Men ålderskillnaden till trots så menar Henrik att det aldrig har varit ett problem.

– Oskar är otroligt mogen och flyttade hemifrån när han var 16. Han är uppväxt i en pingstfamilj vilket inte gjorde det så lätt för honom att komma ut som gay, och han har startat eget företag och öppnat konditorier. Han är på många sätt mer livserfaren än vad jag är. Vi har väldigt roligt varje dag, vi är verkligen en bra match, säger Henrik till QX.

Henrik och Oscar gifte sig 2011 och har i år alltså varit gifta i 13 år!

Vi saknar dig i tv-rutan Henrik! Men härligt att du håller dig kvar i etern!