Hjulet: Petra Mede, tävlande, kändisar och tv-tider

Ingen har väl undgått reklamen för nya tv-serien Hjulet, som leds av Petra Mede. Formatet är helt nytt i Sverige, och utlovar skratt och kändisar som ska sättas på prov medan de… snurras? 

Många är nyfikna på det nya programmet som ska få svenska folket att gapskratta. Det här är vad vi vet om Hjulet. 

Tv-programmet The Wheel gjorde succé i USA och kommer nu till Sverige under namnet Hjulet. TV4 beskriver det som en humoristisk quizshow, där de tävlande har chans att vinna en halv miljon kronor genom att svara rätt på frågor inom olika kategorier. 

Kändisar snurrar

Det som skiljer Hjulet från en vanlig frågesport är att de tävlande får hjälp av en expertpanel i form av svenska kändisar.

Dessa kända personer ska agera experter inom olika områden och hjälpa de tävlande att vinna. Twisten är att kändisarna sätts i obekväma situationer när de ska svara. De får med andra ord smaka på “Hjulet”, ett elva meter brett hjul med 185 rörliga lampor, som fysiskt kommer snurra runt, precis som ett hjul.

– Vilken fröjd att vara navet i Hjulet och ändå inte behöva svara på en enda kunskapsfråga. Ett perfekt upplägg för mig. Jag älskar att det är humor och blodigt allvar på en och samma gång. Kändisarna riskerar bara sina karriärer och sitt anseende, medan de tävlande riskerar att gå hem tomhänta eller med en halv miljon i fickan (för den som fortfarande går med pengar i fickorna), säger Petra Mede, programledare av Hjulet till TV4. 

Petra Mede leder Hjulet på TV4.
Petra Mede leder Hjulet. Foto: TT

Petra Mede gravid 

Hjulets programledare Petra Mede, 52, är just nu gravid i sjunde månaden med sitt andra barn. Hon dolde bebiskulan länge men visar numera stolt upp den även i tv. 

LÄS MER: Petra Medes gravidlycka – väntar sitt andra barn: ”Längtar tills vi är i mål”

Hjulet kändisar

Varje vecka är det nya tävlanden och nya kändisar i Hjulet, men också nya ämnen. Samtidigt som “karusellen” är igång så kommer Petra Mede att hålla stenkoll på kändisarna, och sätta stor press på dem. 

Än så länge har inte TV avslöjat vilka kända personer som kommer att medverka i Hjulet, men i reklamen går det att skymta bland annat Gustav Mandelmann

– Detta är en quiz där man som tittare ska kunna utmana sin allmänbildning. Högt och lågt, humor och spänning. Programformatet har rönt stora framgångar på BBC i Storbritannien med välkände komikern Michael McIntyre. Vi har vår underbara programledare Petra Mede ombord och ingen av kändisgästerna kan känna sig säker, säger Martin Nygren, exekutiv producent på TV4.

I ett pressmeddelande sa Petra Mede att kändisarna som medverkar enbart ”riskerar sina karriärer”

– Kändisarna riskerar bara sina karriärer och sitt anseende, medan de tävlande riskerar att gå hem tomhänta eller med en halv miljon i fickan, för den som fortfarande går med pengar i fickorna.

När börjar Hjulet?

Hjulet på tv

Hjulet har premiär den 13 april på TV4 och TV4 Play. Totalt kommer det att bli åtta avsnitt.

LÄS MER: