Hovets nya besked – om prinsessan Estelle

Under hösten började prinsessan Estelle på sin nya skola Campus Manilla på Djurgården.

Men sedan dess har flera oroväckande händelser skett på skolan, vilket gjorde att Skolinspektionen krävde flera åtgärder.

Nu ger hovet besked om hur den nya terminen kommer bli för prinsessan.

Att börja skolan igen kan vara nervöst nog ör fem som helst. Men för prinsessan Estelle är det en händelse som är extra stor när hennes skolgång rapporteras om i medier.

På skolan Campus Manilla på Djurgården går förutom prinsessan Estelle flera barn till kändisar, kungligheter och näringslivstoppar.

Men nu rapporteras det om flera händelser på skolan som påverkar prinsessan Estelles skolgång.

Aftonbladet har bland annat rapporterat om kränkningar av elever, vilket har anmälts till Skolinspektionen vid ett flertal tillfällen.

Nu krävs nya åtgärder efter att Skolinspektionen har kritiserat skolan för deras arbete med att hantera kränkningar av elever, klagomål och elevhälsa.

Enligt Aftonbladet är det en rad elever som har vittnat om kränkningar som har eskalerat innan de har nått lärare på plats. Skolans rektor berättade då för Aftonbladet att skolan välkomnade inspektionen.

– Jag kommer aldrig att tillåta kränkande behandling på en skola som jag är rektor för. Återstående brister kommer att ha åtgärdats inom den tidsram som bestämts av Skolinspektionen, säger hon till Aftonbladet.

Victoria Estelle Daniel
Estelle med mamma Victoria och pappa Daniel på väg till skolan. Foto: Raphael Stecksén/Kungahuset

Elever startade elakt Instagramkonto

I oktober rapporterades det även om att Estelle är en av eleverna som råkat illa ut. Elever på skolan ska ha skapat ett stängt Instagram-konto där de ska ha kränkt andra elever på skolan.

Flera kommentarer som ska ha funnits på kontot väckte starka reaktioner där bland annat elever ska ha skrivit: ”om jag kidnappar prinsessan Estelle på lunchrasten, hur mycket borde lösensumman vara då?”. Man ska även ha använt sig av hashtaggen ”prinsessanifara”, vilket Aftonbladet rapporterade om.

Foto: Erik Simander/TT

Hovets besked om Estelles framtid

Kontot ska sedan ha raderats kort därefter och de som legat bakom kontot ska ha blivit upptäckta.

Nu kommer hovet med besked om Estelles skolframtid.

Enligt Hänt finns det inga planer på att prinsessan Estelle kommer att byta skola.

”Prinsessan Estelles skolgång i förskoleklass fortsätter som planerat under vårterminen”, skriver hovets informationssekreterare Johan Tegel till Hänt i ett mejl.

Jag önskar prinsessan all lycka med sin skolgång! Dela gärna vidare om du också gör det!