Foto: Youtube

ICA-profilen Paul Tilly nedslagen av ungdomsgäng – nu berättar han

”ICA-Ulf” blev nedslagen. 

Nu berättar Paul Tilly, 46, om den omskakande upplevelsen.

– Efter incidenten där jag fick stryk började man tänka efter och undra “vad håller man på med egentligen?”, säger Paul Tilly i podcasten TV-fabriken, uppger Aftonbladet.

Det är så här vi gjort oss vana vid att se honom, skådespelaren Paul Tilly, 46. Som rollfiguren ”ICA-Ulf” i matjättens reklamsåpa har Tilly blivit en känd och för många omtyckt profil i tv-rutan.

ICA-såpan har nu visats sedan 2001, alltså i 18 års tid, men det fanns en tid innan den framgångsrika reklamserien. I början av 2000-talet var Paul Tilly med och spelade in humorprogrammet ”Pippirull” i Sveriges Radio, som ”Skåne-Paul”. Han var även med och gjorde ”Humorlabbet” i SVT, agerade reporter i TV4:s underhållningsklassiker ”Sikta mot stjärnorna” och medverkade även i ett avsnitt av TV-serien ”Hem till Midgård”.

Nu berättar Tilly, i en stor intervju med podcasten TV-fabriken, om en arbetsdag som gick riktigt snett.

Det var när Tilly skulle spela in en sketch i radioprogrammet ”Pippirull” 2001 som han fick stryk. Tillys uppgift var att konfrontera människor med hjälp av en dold mikrofon, men den här dagen gick det alltså fel.

– Det kunde vara folk som inte plockat upp hundbajset, eller folk som gick mot rött. Jag konfronterade alla de här människorna. Jag tyckte att det var jäkligt kul fram tills den gången då jag fick stryk av ett ungdomsgäng, säger Paul Tilly i podcasten, enligt Aftonbladet.

Paul Tilly: ”Jag drog det för långt”

Hela inspelningen skulle gå ut på att driva med människor som bar mössa inomhus. Det var en varm vårdag med 20 plusgrader i luften när Tilly gick in på ett kafé. Där satt ett ungdomsgäng – varav en av dem hade mössa på sig.

Tilly såg sin chans att få till en rolig situation i programmet, men det blev fel.

– Det var ganska hårt manus och jag drog det för långt med att fråga “Varför har du mössa på dig inomhus? Är det för att synas?” och så var man ganska taskig. Efter incidenten där jag fick stryk började man tänka efter och undra “vad håller man på med egentligen?”, säger Paul Tilly i podcasten.

Paul Tillys underbara familjelycka

Efter denna fadäsen har Paul annars haft mycket att glädja sig åt på senare tid. I oktober förra året avslöjade Paul och Isabella Staberg att paret skulle bli föräldrar för första gången.

”Tydligen är ingenting omöjligt. STOR eloge till min fantastiska @bellastaberg som kämpat i månader med dagligt illamående och som varit tröttare än Thutan Khamon på rohypnol. Och nej, gravidhormoner är ingen skröna. Men till våren kommer han iaf äntligen, lille Milian Tilly. Som vi längtar efter dig!”, skrev han då på Instagram.

Stort lycka till i framtiden med allt, Paul! Dela gärna vidare inlägget om du också vill önska dem allt gott.