Idol-Sebastians förändring – detta gör han idag

Sebastian Karlsson kom tvåa i Idol 2005 men de senaste åren har det varit tyst kring honom.

Nu berättar Hänt om hur artisten ser ut fjorton år efter sin medverkan i programmet och vad han gör idag.

Sebastian Karlsson, 34, slog igenom i Idol 2005. Han tog sig hela vägen till final, men blev där slagen av Agnes Carlsson, 31.

Trots en andraplats i Idol startade hans musikkarriär drastiskt efter programmet, skriver Hänt. Sebastian fick skivkontrakt, släppte ett album som sålde guld, fick radiohits, åkte på turné och syntes på tv i olika program. Han mottog också en Rockbjörn i kategorin ”årets bästa nykomling”.

Bilder från 2005. Agnes Carlsson och Sebastian Karlsson från Idol-genrepet och Sebastian Karlsson till höger.. Foto: TT

Sebastian har också medverkat i musikal och varit med i Melodifestivalen två gånger, senaste gången var 2011.

Därefter har det varit ganska tyst från artisten. Han har de senaste åren varit med i bandet Nåden, som släppt en del låtar på svenska.

https://www.instagram.com/p/B0_Z1SLpGGr/
Foto från Sebastian Karlssons Instagram.

Men kändisskapet från Idol och åren som soloartist saknar han inte alls, säger Sebastian Karlsson till Vestmanlands Läns Tidning, VLT.

– Det gick väldigt bra ett tag. Men jag ville aldrig vara kändis, utan drog mig undan redan då. Inte så att jag är blyg. När jag står på scen och gör ett bra jobb vill jag att folk ser mig, men jag vill inte vara känd på grund av skvallerpressen.

Dubbar film

Nyligen dök Sebastian Karlsson upp på röda mattan. Detta med anledning av Disneyfilmen Frost 2 som hade premiär. Sebastian gör nämligen rösten till Christopher.

Sebastian Karlsson på röda mattan till Disneyfilmen Frost 2. Foto: TT

– Det är roligt att dubba film och ger distans till musikbranschen. Jag går till dubbstudion. Häller upp kaffe, pratar med teknikerna och så går jag hem. Det är lugnare att arbeta med andras verk. Det surrar så mycket i huvudet när man jobbar med sitt eget och här får jag tydliga instruktioner, säger Sebastian Karlsson, till VLT.

Vi är så glada att vi får höra mer av dig Sebastian, vi önskar dig all lycka till i fortsatta projekt!