Ikväll gör Lasse Kronér comeback i Doobidoo – berättar om glädjen att vara tillbaka: ”Trivs och är trygg”

Efter en tids uppehåll så är det ikväll säsongspremiär för succéprogrammet Doobidoo, där programledaren Lasse Kronér gör come back.

Programmet, som är ett av de mest populära hos svenska folket, hade uppehåll i höstas, efter att Lasse Kronér anklagats för sexuella trakasserier.

Kronér hävdade hela tiden sin oskuld, och friades senare från alla anklagelser. Under den svåra tiden menar han att kollegorna gav honom ett stort stöd, och han är nu glad att vara tillbaka.

– Det var skönt att ha någon att hålla i handen som man känner och som man trivs och är trygg med, säger han säger han till Nöjesbladet.

Lasse Kronér är en av Sveriges mest folkkära programledare. Men när han under hösten 2017 anklagades för trakasserier i samband med Me Too-härvan, ställdes Doobidoo in, och Lasse drog sig undan allt strålkastarljus.

Kronér: ”Varit så jävla ledsen så det finns inte”

Tiden fram till att Lasse Kronér friades från anklagelserna har han i tidigare intervjuer beskrivit som en hemsk period då han mådde väldigt dåligt.

– Jag är en extremt social person men jag har bara legat hemma under soffan och varit så jävla ledsen att det inte finns. Sedan har jag naturligtvis otroligt många kompisar, vänner och folk jag inte känner som som har hört av sig under tiden och som har varit helt underbara. Men det är ju svårt att vända en persons… jag är ju så igenkänd och att gå ut och titta folk i ögonen samtidigt som man hängts ut som någon jävla våldtäktsman. Det är svårt att vara så stark, sa Lasse Kronér till Expressen då.

Så småningom kom alla anklagelser att läggas ner, och Lasse Kronér kom tillbaka till livet igen.

Foto: Leif R Jansson / TT

Tacksam till kollegorna

Ikväll är han för första gången sedan anklagelserna tillbaka i Doobidoo, och i samband med det tackar han kollegorna som funnits där under hela tidne.

– Det kändes extra kul att det är just Jonas och Morgan som är med i första programmet. De är två personer som hörde av sig mycket under uppehållet. Morgan sa : Jag har grejer inplanerade, men jag flyttar på det, för jag ska vara med. Och det var samma sak med Jonas.

– Det var skönt att ha någon att hålla i handen som man känner och som man trivs och är trygg med, säger Kronér till Aftonbladet.

När sänds Doobidoo på tv?

Doobidoo sänds på SVT 1 klockan 20.00 på fredagar. Det finns även tillgängligt på webben på SVT Play.