Foto: AP Photo/Mark Humphrey/TT & AP Photo/TT

Ingen får komma in i Elvis sovrum på Graceland – bakom stängda dörrar lämnade han något till eftervärlden

Ingen utanför den närmaste kretsen får komma in där.
Men nu avslöjas vad som finns i Elvis Presleys mytomspunna sovrum på Graceland, skriver Daily Express.

I musikens långa och underbara historia finns det vissa milstolpar som är omöhliga att hoppa över. Från Bach via Mozart och Beethoven till mer moderna stjärnor som The Beatles och Madonna.

Och när det kommer till rockens historia var det ”Kungen” som var först av alla.

Den 8 januari 1935 föddes en pojke i Tupelo, Mississippi, som skulle komma att ta över världen. Han kom senare att kallas för ”The King of Rock n’ Roll” tack vare sin otroliga scenutstrålning och unika röst. Elvis Presley blev en världsstjärna med odödliga hits som ”All Shook Up”, ”Hound Dog”, ”Jailhouse Rock”, ”Love me Tender”, ”In the Ghetto”, ”Can’t Help Falling in Love” med många flera.

En miljard sålda skivor

Han har sålt ofattbara en miljard album världen över, och han medverkade även i ett 30-tal filmer som skådespelare. Elvis blev med detta en tonårsidol för en hel generation, och har därefter vunnit nya fans i decennium efter decennium.

Att han valdes in i rockens Hall of Fame redan första året, 1986, säger det mesta om Elvis betydelse.

LÄS MER: Elvis Presleys ikoniska svenska instrument till salu – svindlande summan

När Elvis gick ur tiden, endast 42 år gammal, den 16 augusti 1977, sörjde en hel värld.

Graceland ett välbesökt museum

Hans hem, Graceland i Memphis, Tennessee, har sedan dess blivit ett museum ditt hundratusentals Elvis-fans vallfärdat för att hedra minnet av sin idol. Huset byggdes år 1939 och har totalt 23 rum – däribland åtta sovrum och badrum.

Men ett av dessa sovrum (och tillhörande badrum) har allmänheten aldrig fått tillträde till – och det är det sovrum där Elvis Presley fick sin nattsömn.

Han avled i sviterna av en hjärtattack i badrummet tillhörandes just detta sovrum för 47 år sen. Ingen får komma upp på övervåningen till Elvis sovrum, men nu har fansen fått veta vad som finns däruppe.

Så ser det ut i Elvis mytomspunna sovrum

Det är brittiska tabloiden Daily Express som rapporterar hur Elvis sovrum, som genom åren blivit mytomspunnet, egentligen ser ut. I en frågestund på Instagram har nämligen museets föreståndare Angie Marchese tidigare berättat för Elvis-fansen hur det ser ut i det rum där ingen någonsin – förutom de som befinner sig i den innersta Elvis-kretsen – får sätta sin fot. Frågestunden ägde rum medan Elvis dotter, Lisa Marie Presley (1968–2023) fortfarande levde.

– Det ser ut som om han just rest sig upp och gått. Det är en del av mitt jobb att upprätthålla det. Så vi går upp dit för att behålla utrymmet. Skivan som ligger på skivspelaren är den sista skivan han lyssnade på. Det finns en kopp gjord av frigolit som står på en bokhylla. Sängen är bäddad, så vi underhåller den verkligen så som Lisa vill att vi ska bevara den. Så tyvärr kan [fansen] inte se det, men det tas om hand, sade hon i frågestunden, enligt tidningen.

Evigt saknad, aldrig glömd. Tack för allt, Elvis.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev