Ingvar Oldsberg måste opereras – efter att läkarna tagit ett helt annorlunda beslut

.

Nu ska Ingvar Oldsberg, 74, opereras.
Efter alla turer. 

– Det är ju ett dilemma för jag kan bara gå två-tre meter, sedan måste jag sätta mig ned, säger han till Aftonbladet.

Ingvar Oldsberg har förföljts av stora problem med rygg- och höftsmärtor i flera år. Detta orsakat av diskbråck och artros.

Sedan i somras har smärtorna varit så pass stora att det påverkar honom i vardagen – den folkkära programledaren kan bara gå mellan tio till 15 meter innan han måste ta en paus och vila, uppgav han själv för Expressen.

Att det nu har gått så långt så att det hindrar honom i vardagen har gjort att Oldsberg under ett och ett halvt år försökt få bli opererad hemma i Sverige. Men flera kliniker hade gett honom tummen ned – och nobbat hans önskan. Enligt Oldsberg själv så ska läkarna inte vågat operera honom av en speciell anledning: Hans pacemaker.

LÄS MER: Ingvar Oldsberg lider av svåra smärtor – får inte någon operation i Sverige

I somras meddelade Oldsberg att han i stället planerade för att opereras i Belgien.

Men nu har den folkkäre tv-profilen fått ett nytt besked av läkarna i Sverige. Nu vill de operera honom på hemmaplan.

– Det är helt riktigt, men nu genomförde de min axeloperation med pacemakern och då sa jag, varför kan ni inte ta höften då? säger Oldsberg till Aftonbladet.

Ingvar Oldsberg ska opereras i Sverige

Han uppger för Aftonbladet att han inte frågat läkarna varför de nu har fattat det nya beslutet.

– Det kommer att kräva en och en halv till två månader innan jag har kraft att kunna gå med kryckor efter höftoperationen på grund av min skadade axel så kanske i december eller början av nästa år. Då hinner jag komma i form till sommar-OS i Tokyo, säger Oldsberg till Aftonbladet.

Tidigare uppgav Ingvar Oldsberg i intervjuer att hans onda höft gjorde att han max kunde gå omkring 15 meter. Men nu har det blivit sämre med den saken, förklarar han.

– Ja, det har blivit sämre. Det är ju ett dilemma för jag kan bara gå två-tre meter, sedan måste jag sätta mig ned.

Vi hoppas att allt ska gå bra med operationen, Ingvar! Nu hjälps vi alla åt och skickar styrkekramar till denne tv-legendar!

TV: 10 TV-program vi minns