Ingvar Oldsberg oväntade gåva till Lasse Kronér – efter sin död

Allas vår Ingvar Oldsberg gick bort 2022.

Han lämnade efter sig otroligt många oförglömliga tv-ögonblick till alla svenskar.

Men vännen Lasse Kronér fick något mer – nämligen en rejäl gåva i arvet från Oldsberg.

Lasse Kronér och Ingvar Oldsberg kommer båda från Göteborg och båda har varit älskade av svenska tv-tittare under flera decennier.

Oväntad vänskap

Trots deras många likheter uppstod deras vänskap något oväntad.

– Vi lärde känna varandra på 80-talet när jag var gatumusikant och sedan följde han min karriär genom åren. Han kunde ringa efter att ha sett tv-program med mig och berätta vad han tyckte var bra och vad som var dåligt. Det var inte alltid det var så roligt att höra vad han hade att säga, säger Lasse till Hemmets Journal enligt Svensk Dam.

Chockerande arvet

När Ingvar Oldsberg gick bort i februari 2022 var det naturligtvis en stor sorg för Lasse Kronér.

Men Ingvar Oldsberg hade lämnat ett minst sagt otippat arv till sin vän Lasse. Via ett advokatkontor fick Lasse veta att Ingvar ville skicka ut Lasse i världen – en tydlig blinkning från Oldsberg dagar som programledare för det populära På Spåret.

– Först sa jag: ”Nej nej, det kan inte stämma.” Sedan fick jag veta att arvet består i att jag ska leta upp platser som kan ligga var som helst i världen. Till varje resmål får jag fyra ledtrådar. Första ledtråden löd: ”Den som bär lin mellan grader och prästerskap, säger Lasse till Hemmets Journal.

”Glad att han tänkte på mig”

– Det är typiskt Ingvar och jag är glad att han tänkte på mig. Det ska bli himla roligt att få leta upp de olika platserna. På varje resmål får jag sedan nya ledtrådar till nästa, säger Lasse till Hemmets Journal.

Vilken otroligt fin gåva från Ingvar till Lasse – från en legendar till en annan!