Ingvar Oldsbergs attack mot TV4 – efter kanalens nya utspel

Under lördagen skrev TV4-gruppens kommunikationsdirektör Åsa Barsness i ett öppet brev att Ingvar Oldsberg blivit informerad om sin uppsägning från ”Bingolotto”.

Nu sågar Oldsberg kanalens utspel.

– Det är lögn, lögn, lögn, och kvalificerat skitsnack, säger han till Expressen.

Ingvar Oldsberg tvingades lämna programledarrollen på ”Bingolotto” efter en internutredning påvisat allvarliga arbetsmiljöproblem tidigare i december. Två veckor efter uppsägningen uttalade 71-åringen sig om att anledningen enligt honom ska ha varit att han ställt för hårda krav på sina kollegor.

”Kvalificerat skitsnack”

Under lördagen skickade TV4-gruppens kommunikationsdirektör Åsa Barsness ett öppet brev där hon skrev att Oldsberg blivit informerad om uppsägningen. Någonting Oldsberg nu reagerar starkt mot och kallar det ”kvalificerat skitsnack”.

– Jag har inte fått reda på vad det är. Deras kommunikationsdirektör har ju gått ut och sagt att vi kommenterar inte mer för Ingvar har redan fått reda på vad det är. Det uttalandet säger jag att det är lögn. Jag har inte fått reda på någonting. Ingen har ringt från TV4 sedan det här startade. Så där har du hela grejen, säger Oldsberg till Expressen.

Kan gå vidare med stämning

Den förre Bingolotto-programledaren är för närvarande på semester i Sydafrika. Barsness skriver i det öppna brevet att man inte vill lämna ut några offentliga detaljer i respekt för de inblandade.

I december berättade Oldsbergs advokat Michael Fischbein att Oldsberg ville stämma Folkspel, TV4 och Warner Bros efter deras agerande. Bland annat för kränkande särbehandling och trakasserier. Efter TV4:s öppna brev kommer Oldsberg nu sätta sig ner med sin advokat för att diskutera hur de ska gå vidare i processen.

– Det förändras ju i och med att de ljuger. Jag har inte fått reda på det. Och om det hade varit så att jag hade fått reda på det, då kan de väl berätta det en gång till, säger Oldsberg till Expressen.

Vad tycker du om att Ingvar Oldsberg fick lämna programledarrollen i Bingolotto? Skriv dina åsikter i kommentarsfältet och dela vidare!