Ingvar Oldsbergs son om tunga sorgen – gripande orden om pappans sista tid: ”Gick väldigt fort”

Ingvar Oldsberg somnade in på torsdagen, det efter kort tids akut sjukdom.

Nu berättar sonen Staffan Oldsberg om stora sorgen och pappans sista tid.

Ingvar Oldsberg var i många år en av landets mest älskade och folkkära programledare. Han inledde som sportjournalist, och i underhållningsprogram som ”På spåret” och ”Bingolotto” nådde han en miljonpublik. Han har bland annat fått ta emot hederpriset vid tv-galan Kristallen för sin långa gärning inom tv-mediet.

LÄS MER: Lasse Kronérs hjärtskärande ord om Ingvar Oldsberg – efter vännens bortgång

Vid lunchtid på torsdagen kom beskedet att Oldsberg somnat in, 76 år gammal. En tv-ikon har gått ur tiden.

Detta uppger familjen i ett uttalande.

”Ingvar Oldsberg avled idag lugnt och stilla efter en kort tids akut sjukdom. Mot bakgrund av vår svåra stund ber vi alla att respektera vårt behov av avskildhet och lugn. Vi undanber oss kontakt till dess vi ger vidare besked”, skriver familjen i ett uttalande, uppger Aftonbladet.

”Det var ett snabbt förlopp”

Aftonbladet har varit i kontakt med sonen Staffan Oldsberg som berättar om hur han satte sig i bilen och körde i ilfart till sjukhuset i Göteborg när pappa Ingvar blev akut sjuk.

– Jag slängde mig i bilen och åkte ned från Lidköping, och jag hann ta ett farväl. Det var fint, men ingen vill se sin förälder ligga på det viset, men nu hade han inte ont. Det var ett snabbt förlopp och han hamnade på sjukhuset och vi fick hälsa på och klappa på honom, men sedan gick det väldigt fort. Men när det handlar om en stor och färgstark person och inte minst ens pappa så är det inget roligt att se någon på det viset. Han var tyvärr inte vid medvetande när jag var där, berättar han.

LÄS MER: Rickard Olssons gripande ord – efter tragiska dödsbeskedet: ”Ringde till mig…”

Besvikelsen under barndomen

Staffan berättar att han som barn kunde känna en besvikelse över att Ingvar inte alltid fanns där. När andra barn hade sina föräldrar med sig vid löpartvälingar och fotbollsmatcher så var Ingvar Oldsberg i tv-rutan.

Men på senare år har Ingvar tagit igen det, med råge, menar Staffan.

Så på frågan om var Staffan hade velat säga till sin pappa, svarar han:

– Jag vill säga att jag är glad att vi hade en så bra kontakt på slutet och att vi så otvunget kunde prata om precis allt, från Ahlgrens bilar till Ho Chi Minh ungefär. Jag är jätteglad för att vi var så kontanta på slutet, säger han till Aftonbladet.

LÄS MER: Björn Hellbergs stora sorg – efter nära vännen Ingvar Oldsbergs död: ”En chock”

Foto: ADAM IHSE, TT/ JANERIK HENRIKSSON, TT

Staffan berättar om hur svenska folkets kondoleanser och kommentarer efter Ingvars död har fått honom att förstå hur viktig han var för många människor och att han gladeligen delar det.

– Som avslutning kan jag säga att för pappa fanns det alltid en positiv väg framåt. Han kunde stöta på problem, men då sa han bara ”hur löser vi detta?” och då var det alltid tal om att vi också skulle ha roligt. Vad det än var så besvärade det honom inte så mycket. Jag tror att hans inställning var en del i hans framgång. Vi har haft våra schismer, men för mig finns det bara goda minnen, det andra är för mig alldeles bortblåst, säger han till tidningen.

Exit mobile version