Ingvar Oldsbergs son Staffan Oldsberg talar ut – bröt helt med sin pappa: ”Han valde bort oss”

Foto: Caisa Rasmussen / TT, ADAM IHSE / TT

Ingvar Oldsbergs son Staffan valde att gå i sin fars fotspår vad gäller karriären, men nu är det många år sedan han syntes i rampljuset.

I en intervju med Aftonbladet berättar han om uppbrottet med TV-världen, och även sin far.

– Det är ju jobbigt när alla vet att min pappa är på tv, men han är aldrig med på skolavslutningar eller fotbollsmatcher, säger han till tidningen.

Ingvar Oldsberg hann under sin långa karriär i TV-rutan bli ett välkänt ansikte för hela svenska folket.

På det privata planet var han även pappa till tre barn- sonen Staffan, 55, och döttrarna Karolina, 49, och Viktoria, 35.

Faktum är att hans äldste son Staffan också syntes till flitigt i diverse olika program i slutet av 90-talet och början av 00-talet.

STOCKHOLM, SVERIGE 20240815 Staffan Oldsberg aktuell med dokumentärserien ”Oldsberg – en gränslös gigant” på SVT i höst. Foto: Caisa Rasmussen / TT / Kod 12150

Snart valde han dock att byta bana, och nu berättar han för Aftonbladet att det helt enkelt blev för jobbigt.

– Jag blev ju aldrig fri från hans skugga. Det får jag ju räkna med om jag ger mig in i den branschen, självklart. Men jag fick känna på förutfattade meningar av typen ”Jo jo, det är din pappa som har fixat allt”. Men så var det ju inte. Jag hade ingen kontakt med honom då. Alls. Och jag tyckte ändå att det jag gjorde talade för sig själv. Men det fanns alltid de som tyckte att: ”Ingvar har fixat”, ”pappas pojk”, ”dålig kopia” och det var ju jättetungt, säger han till tidningen.

”Det hade jag behövt”

I samma intervju berättar han om sprickan mellan dem, och vad det var som gjorde att relationen var så trasig.

– Det är ju jobbigt när alla vet att min pappa är på tv, men han är aldrig med på skolavslutningar eller fotbollsmatcher. Det var alltid: ”Är det fest? Kan jag synas?” Det var viktigare. Så då, när jag blev äldre, valde jag bort honom också.

Han berättar att det var många aspekter av relationen som gjorde det svårt. Bland annat att Staffan inte upplevde att han fick bekräftelse för sina framgångar.

– Då, 1997, var jag på tv nästan varje dag. Jag fick aldrig en kommentar av honom. Han sa aldrig ”Fan vad bra”, eller ”Det gjorde du kanon och det var lite sämre”. Det hade jag behövt. Men det var som att det inte fanns, och det var jag ju besviken på, säger han till Aftonbladet.

Tillslut lämnade Staffan TV-branschen och valde istället att börja på en ny kula.

Numera arbetar han istället som skribent och skapar text i olika former på engelska. Under vintertid avverkar han också skog, ett arbete som han helt klart verkar stortrivas med.

Vi önskar hela familjen allt gott!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version