Irma Lehtosalos otroliga pengaregn: Så mycket mer tjänar hon i dag efter tv-succén

Irma Lehtosalo med sonen Marko "Markoolio" från tv-programmet "Marko och Irma". Foto: TV4 & Magnus Lejhall / TT

Irma Lehtosalo med sonen Marko "Markoolio" från tv-programmet "Marko och Irma". Foto: TV4 & Magnus Lejhall / TT

Irma Lehtosalo gör succé i tv-rutan.
Det har gett den omtyckta profilen klirr i kassan, skriver Nyheter24.

Irma Lehtosalo är en så kallad ”late bloomer”. 60-plussaren gör succé i rutan med sitt charmiga uppträdande och har blivit en av landets mest älskade tv-profiler.

Den kombinerade bygg- och livsstilsserien ”Marko & Irma” på TV4 – som hon spelat in tillsammans med sonen Marko ”Markoolio” Lehtosalo – har blivit en stor tittarfavorit. Programserien skildrar mor och son när hennes nya hem kommer på plats, och i den andra säsongen som sändes i våras hamnade större fokus på trädgården.

LÄS MER: Irma mitt i otäckt drama med Marko – polisen är inkopplad efter olyckan: ”Farligt”

Irma rörd efter sonen Markos drag på Finlandsfärjan

Dessutom åkte de Finlandsfärja och då passade Marko, som själv slog igenom som artist med hitlåtar som ”Vi drar till fjällen” och ”Mera mål” under åren runt millennieskiftet, på att överraska mamma.

En överraskning som hon sent skulle glömma, för Marko berättade i tv-programmet att de förr i tiden bodde i hytten längst ner i båten. Men den här gången skulle de i stället få åka högst uppe.

– När vi åkte Finlandsfärja när jag var liten var det hytt under motorn. När man drog isär gardinerna var det en spegel. Nu när det åks Finlandsbåt så är kontrasterna stora mot förr. Det blir kul för morsan med kontrasterna. Hon har aldrig varit med på Finlandsbåt sen jag slog igenom, säger Markoolio i programmet, där tittarna fick se hur rörd Irma var över draget.

LÄS MER: Irma Lehtosalos härliga framtidsplaner med nya ”sambon” – visar upp lyckan: ”En jättesnygg man”

Irmas pengasuccé

Samtidigt har duon också gjort tv i Kanal 5. Markoolio som programledare och Irma som side-kick i underhållningsprogrammet ”Smartare än en femteklassare”.

Och det visar sig att succén i tv-rutan också gett klirr i kassan. Enligt en granskning som sajten Nyheter24 gjort, har Irmas taxerade inkomst ökat från cirka 160 000 kronor 2022 till över 560 000 kronor under 2023. Dessutom omsatte hennes aktiebolag 8,4 miljoner kronor och har tillgångar på 13 miljoner kronor, skriver sajten.

Sonen Marko är övertygad om vad som ligger bakom Irmas framgångar i tv-rutan.

– Till skillnad från många andra är hon inte skadad av sociala medier. Hon gör sig inte till, utan är sig själv. Hon är filterlös, på gott och ont. Ska sanningen fram är jag lite orolig för att göra livegrejer med henne, man vet aldrig vad hon ska säga, sade han tidigare i en intervju med nyhetsbyrån TT.

Härligt, Irma! Du är väl all framgång. För oss är du en stjärna!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version