STORT GRATTIS: Janne Schaffer fyller 79 år – så ska folkkäre stjärnan fira med familjen

Foto: Fredrik Sandberg/TT & Owe Sjöblom/TT

Janne Schaffer fyller 79 år på tisdagen.
Nu laddar gitarrkungen för en ny höst, fylld av konserter.
– Tricket är att man inte festar så mycket mellan konserterna, utan tar det lugnt, softar och laddar för nästa konsert, säger Schaffer till Nöjeslivet.

Janne Schaffer fyller 79 år på tisdagen och fortsätter sitt musicerande. I helgen gav han konsert på Västkusten.

– Det är bra. Jag är lite trött i dag, vi var och spelade med en symfoniorkester i Göteborg med Lasse Åberg. Det var jättekul, och vi har precis kommit hem, säger Schaffer till Nöjeslivet och fortsätter:

– Det var några låtar från Electric Banana Band. Jag har ju skrivit musik till tre av Lasses filmer, och sen har vi en musikal. Abba har ju 50-årsjubileum med ”Waterloo” och den var jag med och spelade in, så den spelade vi också. Det var lite blandat ur film- och musikhistoria som jag varit med på, kan man säga.

Du är ute och spelar ganska mycket? 

– Jag har hela hösten full med konserter. ”My music story” med Jonas Gideon. Sen ska jag spela med en organist som heter Markus Wargh i Ljungby och Nora. Och sen slutar det med en julkonsert i Stockholm den 7:e december i Gustav Vasa kyrka med Lasse Åberg och kör, säger Schaffer.

Ännu känner gitarrkungen att han orkar med det höga tempot gällande konsertstopp.

– Jajamensan! Tricket är att man inte festar så mycket mellan konserterna, utan tar det lugnt, softar och laddar för nästa konsert. Då går det bra, säger Schaffer.

Som fyller 79 på tisdagen den 24 september.

Gratulerar på födelsedagen! Hur ska du fira?

– Ja tack. Jag ska äta middag med min son och hans flickvän i lugn och ro. Det brukar vi göra. Det är en tradition vi har så det gör vi varje gång. 

Har han gått i dina spår? 

– Nej, han jobbar med helt annat.

Vad kommer att bjudas på till bords tror du? 

– Han vill äta kött, så då blir det det. Han får bestämma.

Hur känns det att fylla 79?

– Ja, alltså det känns inget speciellt. Jag brukar inte fira födelsedagar så mycket. Jag känner mig ganska pigg fortfarande faktiskt, och är ute och spelar för fullt. Laddar för höstens turnéer runt i mellan- och syd-Sverige, och nu kommer jag göra en sväng uppe i Norrland också. Det är vad jag koncentrerar mig på. Jag bryr mig inte så mycket om ålderstänkande. Det ligger inte riktigt för mig att tänka i de banorna. Men det är klart att man blir påmind ibland. När pandemin var och man inte fick spela, då fick man ju smaka på hur det är att man inte får pyssla med det man tycker bäst om.

Och det Schaffer gillar bäst – är att stå på scenen. Det kommer han fortsätta med ett tag till.

– Ja, vi får väl se. Så länge jag känner att jag orkar, det känner jag fortfarande. Nu var jag ju med på ”Stjärnorna på slottet”, det var jag med och spelade in i somras. Det blir intressant att få se vad det blev av det. Jag berättar om allt jag fått vara med om.

Vi säger stort grattis till Janne Schaffer på 79-årsdagen!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version