Foto: TV3/Kanal 5/Youtube

Jeanette Höglunds fina stöd till Gunilla Persson – efter beskedet om mamma Iris bortgång

Gunilla Persson sörjer sin mamma Iris, som gått ur tiden 97 år gammal.
Nu får Hollywoodfrun stöd av flera kända profiler – däribland pensionärskämpen Jeanette Höglund från Kanal 5:s ”Tunnelbanan”.

Monica Zetterlund: Hur gick det till när hennes lägenhet plötsligt fattade eld? Och vad blev hennes absolut sista ord i livet? Lyssna på Nöjeslivets nya podcast här:

Det var på torsdagsförmiddagen som svenska folket nåddes av beskedet att Gunilla Perssons 97-åriga mor Iris somnat in.

För tv-tittarna blev hon känd när dottern medverkade i TV3-programmet ”Svenska Hollywoodfruar”. Under flera år fick tittarna följa Gunilla Persson som sedan många år tillbaka bor i USA tillsammans med sin dotter Erika, och mamma Iris.

LÄS MER: Gunilla Perssons sorg – mamma Iris död: ”Jag är i fullständig chock”

Gunillas bottenlösa sorg efter mammans bortgång

Enligt Gunilla somnade mamman in på onsdagen.

– Jag kan knappt skriva dessa rader så mycket faller tårarna. Jag är fortfarande i fullständig chock. Den för mig mest värdefulla människan (förutom Erika) har ikväll lämnat jordelivet och mitt hjärta blöder. Jag är så chockad och sitter timme efter timme bredvid henne här på sjukhuset… skrev Gunilla på sin Instagram.

Artikeln fortsätter under bilden.

Gunilla att hon överrumplades totalt.

– Det värsta är när man inte är förberedd för läkaren sa att hon svarade bra på medicinen för blodtrycket och att hennes blodvärden var bra. Jag hade till och med tagit med näringen som hon skulle få imorgon bitti som är speciell för mamma. Jag gick ner en halv timme i cafeterian och sa till sjuksköterskan att jag skulle komma tillbaka snart och då fick jag samtalet – Hennes puls var svag och hjärtat hade stannat! Helt oförberett hände det.

Nu stöttas tv-profilen främst av dottern Erika som hon har vid sin sida.

Fina stödet till Gunilla Persson

I sociala medier får Hollywoodfrun också mycket stöd. Tusentals människor har hört av sig direkt till Persson och framfört sina kondoleanser, bland andra tv-profilen Jeanette Höglund som medverkat i program som ”Tunnelbanan”.

Hon har också gjort sig känd som en förkämpe för seniorers sak i samhället via egna organisationen Vid din sida.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

– Nu får din mamma komma till nästa forum och må bra, du är en fantastisk dotter till din mamma… tänk om alla mammor hade en dotter som du Gunilla din mamma fick fantastiska 97 år med er och nu kommer hon vaka över er kram Jeanette, skriver Höglund i en kommentar till Gunillas inlägg på Instagram.

Artikeln fortsätter under bilden.

Jeanette Höglund, grundare av Vid din sida. Foto: Newsner
Jeanette Höglund, grundare av Vid din sida. Foto: Newsner

Maria Montazami har i flera säsonger medverkat i ”Svenska Hollywoodfruar” tillsammans med Gunilla Persson. Även hon skickar nu sina tankar till tv-kollegan.

– Kära fina Gunilla jag beklagar med hela mitt hjärta din sorg. Din mamma var ditt allt. Jag är glad att du har Erika och vänner runt dig nu. Vila i frid finaste Iris, skriver Maria Montazami i en kommentar.

Artikeln fortsätter under bilden.

Maria Montazami. Foto: Frankie Fouganthin/Wikimedia commons
Maria Montazami. Foto: Frankie Fouganthin/Wikimedia commons

Även Åsa Vesterlund från ”Svenska Hollywoodfruar” vill framföra sina varmaste tankar till familjen Persson i denna svåra stund.

– Beklagar sorgen, vila i frid fina Iris. Kram till dig och Erika, skriver Vesterlund.

Melodifestivalvinnaren Jessica Andersson, som också tidigare programlett ”Ensam mamma söker” i samma kanal som Hollywoodfruarna, skickar sina tankar till Gunilla.

– Gunilla .. Finns inga ord .. tänker på er, skriver artisten.

TV4-programledaren Agneta Sjödin skickar också sitt stöd i kommentarsfältet i form av tre röda hjärtan till familjen Persson.

Alla våra tankar går till familjen i denna svåra stund.

Vila i frid, Iris.