Jenny Alversjös ärliga ord om okända relationen till stjärnkocken – efter svåra tiden: ”Erik har varit…”

2019 drabbades Jenny Alversjö av en stroke och efter det var vägen tillbaka till tv-rutan inte spikrak för programledaren.

Men nu lämnar Jenny ett stort glädjebesked – tillsammans med vännen Erik Videgård.

– Han inspirerar mig till att laga ännu bättre mat i vardagen, berättar Jenny för Expressen.

Jenny Alversjö, 47, är en rutinerad programledare som bekantat sig med de flesta tv-tittarna under sina 18 år på TV4. Till vardags syns hon som en av profilerna i kanalens flaggskepp ”Nyhetsmorgon” där hon tillsammans med sina kollegor behandlar allt ifrån aktuella händelser till intervjuer och matlagning. 

Och just matlagning är något som programledaren brinner lite extra för.

Förra veckan rapporterade vi om Jennys dröm om att ha ett eget program i framtiden.

– Jag älskar det jag gör men skulle gärna möta tittarna i ett eget program. Brinner för långa intervjuer och tycker väldigt mycket om att komma nära en gäst i allt som känns och gör skillnad, förklarade Jenny Alversjö då för Hänt.

Jenny Alversjö
Foto: TV4

Jenny Alversjös podcast

Samtidigt berättade Jenny att hon trivdes väldigt bra med jobbet i Nyhetsmorgon och poängterade den starka gemenskapen som finns mellan samtliga medarbetare till programmet.

Men drömmen om ett ”eget” program kanske inte är så långt borta ändå. Redan i september har nämligen hennes podcast ”45 minuter AV” premiär. Vilket även Expressen skrivit om.

Visserligen är det inte ett eget tv-program men tillsammans med stjärnkocken Erik Videgård kommer hon, i den nya podcasten, att leva ut sitt stora intresse för mat.

Samtidigt väntar en höst i ”Nyhetsmorgon” och det innebär dubbla jobb för Jenny. Men vad gör man inte för saker man brinner för?

– Det finns ett litet hål i början av veckan och då kommer jag jobba med podden. Men det är inte svårt att jobba med något man brinner för. Det är väldigt effektivt, förklarar Jenny Alversjö för Expressen.

Erik Videgård
Foto: TV4

Tuffa tiden

Ett enormt, men välförtjänt, glädjebesked för Jenny med tanke på att den senaste tiden inte varit lätt för programledaren. 

I oktober 2019 konstaterade läkarna att hon drabbats av en stroke och vägen tillbaka blev inte spikrak. Efter det drabbades även Jenny av covid-19 och fick genomgå två operationer.

Lyckligtvis är läget betydligt bättre idag.

– Jag mår jättebra och är så glad att jag får leva det mesta av livet så som jag vill göra det och jag skulle inte vilja göra det på något annat sätt, säger hon till Expressen.

Relationen till Erik Videgård

En av de som betytt mycket för Jenny de senaste åren är kocken Erik Videgård. Hans expertis inom matlagning har även gjort honom till en återkommande gäst i TV4:s Nyhetsmorgon, där han delar med sig av sina tips i köket till alla tittare.

På det sättet lärde den nya podcastduon lära känna varandra och med åren har relationen mellan dem växt till något vackert.

De senaste dagarna har duon blandat semester med förberedelser inför podcasten, nere i Italien. I flera vackra bilder och videos visar programledaren upp deras resa i det italienska klimatet.

”Matlagning mitt bland vinrankorna så högt upp man kan komma i Barolo. Ser så mycket fram emot att dela med mig av allt jag och Erik Videgård fått uppleva. Vi vill inspirera och låta allt vara möjligt”, skriver Jenny på Instagram.

Varma orden

För Expressen berättar Jenny om hennes och Eriks relation de senaste sju åren. Erik har varit ett stöd, en person att dela passionen för mat med och till slut har allting lett till det här.

– Han inspirerar mig till att laga ännu bättre mat i vardagen. Erik har varit en otrolig person för mig privat!, säger hon till tidningen.

Så otroligt fint Jenny! Vi är så glada att du mår bra och ser fram emot att höra vad ni två har i kikaren! Lämna gärna en kommentar på Facebook!