Jenny Alversjös ärliga ord – stora livsförändringen efter stroken: ”Helt overkligt…”

I höstas drabbades den omåttligt populära TV4-programledaren Jenny Alversjö av en stroke.

Nu öppnar hon upp om den svåra tiden och förklarar hur livet efteråt har förändrats.

– Det känns helt overkligt, säger hon till Aftonbladet.

Jenny Alversjö, 46, är en av TV4:s starkast lysande stjärnor och leder ”Nyhetsmorgon” med trygg hand.

Innan dess har hon jobbat med program som ”Kalla Fakta” och ”Spårlöst” på samma kanal.

Strokebeskedet

Men senaste tiden har varit allt annat än lätt för nyhetsankaret.

I oktober förra året gav hon nämligen beskedet att hon drabbats av en stroke.

”Åskknallshuvudvärk och ilfart till akuten. Jag har fått en hjärnblödning. En stroke. Jag… mitt i livet”. Frisk. Stark. Äter tristast och renast av alla. Men enligt läkarna har jag haft tur. Det har gått så bra det bara kan gå och jag mår under omständigheterna bra. Har ont i huvudet förstås och är chockad, men mest av allt är jag väldigt väl medveten om hur skört livet är. Hur enormt viktig varje dag är”, skrev hon då på Instagram.

Sedan i januari har Jenny dock åter synts i tv-rutan och hon har tidigare sagt att hon är glad över att det gått så snabbt att komma tillbaka.

”88 dagar. Ofta tar det år, ibland hela liv att komma tillbaka. Det är svårt att tala om tur när det handlar om svåra sjukdomar men jag är så obeskrivligt tacksam att jag mår så bra”, har hon skrivit i ett tidigare inlägg på Instagram.

Jennys ärliga ord

Programledarens ärliga ord om den svåra tiden. Foto: Jenny Alversjö/Instagram

I en intervju med Aftonbladet öppnar Jenny nu upp om den svåra tiden och berättar om dagsformen.

– Jag mår jättebra och har känt mig väldigt bra sedan jag började jobba igen och det känns jätteskönt. Det kändes lagom att vara borta så länge som jag var. Jag har börjat jobba i lagom takt och känner att jag har fullt mandat att dra ner på takten ifall jag skulle behöva det. Så jag är full av energi, säger hon.

Men hon förklarar samtidigt att den senaste tiden har varit totalt annorlunda för henne.

– Det känns helt overkligt faktiskt. Det känns som jag har levt ett helt liv det senaste halvåret och allt jag har erfarit har lett fram till det som hände och som jag absolut inte kunde planera för, men som jag sedan kunde dra nytta av. Till exempel alla åren inom idrotten, hur man ska tänka och hur man ska orka gå vidare och försöka tänka positivt. Alla sådana egenskaper har jag haft jättestor nytta av, säger Jenny.

”Glad över att det gick som det gick”

Jenny i Nyhetsmorgon på nationaldagen.

Avslutningsvis ser programledaren ändå något positivt komma ut ur den svåra perioden.

– Jag är så glad över att det gick som det gick och det trauma det för med sig är ett annat sätt att tänka. Tyvärr behövs det oftast en svår period för att man ska inse det. Vi hör det, vi vet det, vi hör andra berätta om det. Men man måste nästan erfara det själv för att verkligen göra de omställningarna som behövs, säger hon.

Hoppas att Jenny får fortsätta leda Nyhetsmorgon med hälsan i behåll. Dela gärna artikeln om du håller med!