Jenny Alversjös insikt efter tuffa hälsokampen – orden om kärlekens beslut

För ett år sedan förändrades TV4-profilen Jenny Alversjös liv för alltid.

I ilfart fördes hon till sjukhus där det konstaterades att hon fått en stroke.

Nu berättar hon om kampen, ett år efter otäcka händelsen.

”365 dagar som lika gärna kunde blivit inga alls. Idag för ett år sen förändrades mitt liv för alltid”, skriver hon på Instagram.

På ett kort ögonblick förändras livet när en människas hälsa drastiskt förändras.

Det är självklart för oss alla att vi ska må bra, men när läget kan ändras plötsligt är det inte bara personen som förändras, utan hela livet.

För ett år sedan öppnade Jenny Alversjö upp om hur hon hade fått föras till sjukhus och att läkarna hade konstaterat att hon fått en stroke.

”Åskknallshuvudvärk och ilfart till akuten. Jag har fått en hjärnblödning. En stroke. Jag… mitt i livet”. Frisk. Stark. Äter tristast och renast av alla. Men enligt läkarna har jag haft tur. Det har gått så bra det bara kan gå och jag mår under omständigheterna bra. Har ont i huvudet förstås och är chockad, men mest av allt är jag väldigt väl medveten om hur skört livet är. Hur enormt viktig varje dag är”, skrev hon då i ett inlägg på Instagram där hon också tackade kärleken Anders för att han såg till att hon kom till sjukhuset så snabbt.

Jenny Alversjö
Foto: Instagram

Gjorde comeback i Nyhetsmorgon

Efter fyra månader kunde Jenny slutligen till tittarnas stora glädje återvända till ”Nyhetsmorgon”.

”88 dagar. Ofta tar det år, ibland hela liv att komma tillbaka. Det är svårt att tala om tur när det handlar om svåra sjukdomar men jag är så obeskrivligt tacksam att jag mår så bra”, skrev hon i januari på Instagram.

Insikten efter tuffa året

Nu har det gått ett år sedan den otäcka händelsen och in ett inlägg ser Jenny tillbaka på året som har gått, och hur mycket hon har påverkats.

”Ett år. 365 dagar som lika gärna kunde blivit inga alls.
Idag för ett år sen förändrades mitt liv för alltid. Mycket efter det har handlat om liv och död, riskfyllda operationer och extrem psykisk och fysisk påfrestning i total ensamhet som patient i coronatider”, skriver hon och fortsätter:

”Men mest av allt har året varit fyllt av tacksamhet. Jag lever. Jag kan krama mina barn. Jobba. Säga till dem jag älskar hur mycket de betyder. Varje dag”.

Jenny Alversjö
Foto: Instagram

Tackar kärleken för stödet

Jenny fortsätter inlägget med att tacka alla som stöttat henne genom den svåra tiden.

Trots att personer inte kunnat besöka henne för att stödja på plats, på sjukhuset har stödet betytt mycket för henne.

Hon passar även på att tacka hennes kärlek Anders.

”Men jag gjorde det. Mest av allt – tack Anders. Utan dig inget liv”, skriver hon.

Jenny Alversjö
Foto: Instagram

Vilken resa du har tvingats gå igenom Jenny. Men du är starkare nu och vi hoppas att du mår bra! Våra styrkekramar till dig!

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.