Jenny och Niklas Strömstedts uppgörelse i äktenskapet

Niklas Strömstedt och Jennys Strömstedts äktenskapsförord.

Foto: TV4

Både Jenny och Niklas Strömstedt har haft framgångsrika karriärer. Efter tre år som gifta bestämde sig makarna för att skydda sina förmögenheter – och skrev under ett äktenskapsförord.

En kall vintereftermiddag 2007, skulle Jenny Strömstedt och hennes framtida make Niklas Strömstedts vägar korsas av en slump. Jenny var påväg hem från jobbet och hade tankarna någon annanstans när hon råkade passera en skylt som varnade för istappar.

Niklas såg att Jenny var påväg att utsätta sig själv för fara och bestämde sig för att ingripa.

– De stora istapparna på taken ovanför höll på att smälta men jag passerade skylten med texten “Varning för ras” utan att se den. Plötsligt kom någon springande, tog tag i min arm och sa att här bör man inte gå. När jag tittade upp såg jag att det var Niklas. Precis när han hade dragit undan mig föll en istapp ned på marken alldeles bredvid. Som tur var klarade vi oss båda undan, har Jenny berättar för Hemtrevligt.

Efter det började de prata och bokade in en fika-dejt. De föll snabbt för varandra och levde särbor i tre år innan de bestämde sig för att flytta ihop och sedan gifta sig 2011.

Jenny och Niklas Strömstedts äktenskapsförord

Tre år in i äktenskapet tog Niklas Strömstedt, 64, och Jenny Strömstedt, 50, ett beslut för att rädda sina förmögenheter ifall att de skulle separera. Ett äktenskapsförord som utesluter giftorätt mellan dem. Det betyder alltså att deras tillgångar förblir åtskilda om de skulle skiljas..

Niklas äger två bolag med ett eget kapital på cirka 7,2 miljoner kronor enligt årsredovisningen för 2022, rapporterar Aftonbladet. Jenny äger i sin tur samtliga aktier i ett bolag som samma år redovisade ett eget kapital på 8,6 miljoner kronor.

Båd Jenny och Niklas har tidigare varit gifta och har barn från sina respektive tidigare äktenskap.

LÄS MER:
* Kritiken mot Jenny Strömstedt efter agerandet
* Så mycket tjänar Jenny Strömstedt – saftiga lönen hon kan ta ut varje månad

Exit mobile version