Jenny Strömstedt bryter tystnaden – efter långa frånvaron

Jenny Strömstedt lyser med sin frånvaro i spalterna.
Nu bryter profilen tystnaden.
”Jag är snart tillbaka”, skriver hon i en chatt med Expressenläsarna.

I tv-rutan syns Jenny Strömstedt fortsatt vecka ut och vecka in i TV4 och Nyhetsmorgon. Nyligen intervjuade hon exempelvis prins Daniel.

Men i tidningen har profilen lyst med sin frånvaro. Strömstedt, som sedan många år är krönikör i Expressen, har inte skrivit en rad på två månader. Helt utan förklaring från tidningen eller Jenny själv.

Men nu bryter hon tystnaden, och berättar själv varför.

”Saknar dina krönikor i Expressen. Varför skriver du inte längre?”, frågar en läsare i tidningens chat.

Jenny Strömstedt ger då lugnande besked.

”Jag är snart tillbaka. Det har varit en intensiv höst med tre tv-produktioner samtidigt som var och en i sig tagit mycket tid. Jag har helt enkelt inte hunnit. Men jag längtar tillbaka…”, skriver Jenny Strömstedt.

Journalisten och programledaren är en av TV4:s största profiler. Men kändisskapet är ingenting som påverkar henne.

”Jag funderar inte så mycket på offentligheten. Det viktigaste är väl att försöka vara en hygglig människa, men det gäller väl alla människor. I övrigt försöker jag fokusera på mitt uppdrag i jobbet och de människor vars historier jag får vara med och förmedla. Där finns det ett ansvar att göra det bra”, skriver Jenny Strömstedt som också är ambassadör för Unicef.

Blir ny säsong av ”Tillsammans med Strömstedts”

Jenny Strömstedt får också frågor om det blir någon ny säsong av populära programmet ”Tillsammans med Strömstedts” med maken Niklas Strömstedt – och avslöjar att så är fallet.

”Vi har just avslutat inspelningen av de sista avsnitten och en ny säsong kommer till våren!”, skriver Strömstedt i chatten.

Dela gärna vidare om du ser fram emot mer tv och läsning från Jenny i framtiden!

TV: Sveriges TV-historia