Foto: Instagram

Jenny Strömstedt slagen – mitt på gatan: ”Jag började gråta”

.

Jenny Strömstedt fick ta emot ett slag – på öppen gata. 

Nu berättar den omtyckta programledaren om den dramatiska upplevelsen. 

– ”Horan ska följa reglerna”, skrek han och tillade sedan upprepade gånger så att jag verkligen skulle förstå: ”Du är en hora”, skriver Jenny Strömstedt i sin krönika i Expressen.

Det var i förra veckan som TV4:s omtyckta programledare Jenny Strömstedt fick ta emot ”en stenhård knytnäve rakt i höger njure”, berättar hon själv i sin krönika.

Nyhetsmorgon-profilen ska ha cyklat fram vid en väg som var hårt trafikerad.

Då fick hon plötsligt ett slag av en, som hon beskriver ”välklädd” gångtrafikant.

– Själv höll jag på att ramla av cykeln i smärta men klev av (tack och lov orsakade jag ingen seriekrock) och försökte få kontakt med mannen som snabbt sprang i väg rakt över den trafikerade gatan. Sedan började jag gråta av ren uppgivenhet, skriver Jenny Strömstedt i sin Expressen-krönika.

Den uppslitande upplevelsen ägde alltså rum i huvudstaden någon gång under förra veckan, och det är oklart om Jenny, som är gift med folkkära artisten Niklas Strömstedt, polisanmält ärendet.

Hon förklarar att hon höll låg fart på cykelbanan, och att det faktiskt fanns ett övergångsställe vid cykelbanan. Hon konstaterar då att det var hennes ansvar att se honom på gatan.

– Såklart ska man stanna men man måste få en chans att reagera och han blev inte ens snuddad av mitt gamla åk. Kanske blev jag händelsevis slagpåse åt en man som samlat på sig ett liv av frustrationer, eller så har människan bara smärtsamt nära till hat och misstro, skriver Jenny Strömstedt.

View this post on Instagram

Denna dag ett liv. Glömde att puffa för #brottsjournalen innan det sändes. Hoppas att ni tittade ändå och fick ta del av Leifs teorier om dubbelmordet i Linköping 2004, och inte minst appell för att yrkeskriminella inte ska ha svängdörr hos polisen. Sen åkte jag till Södra teatern och inspirerades av Jesse Jacksons hoppfulla budskap om att människan är mer lik än olik och att vi kan och måste lära oss att leva tillsammans i fred. Sen träffade jag alla mina kusiner som kommit hit för att vara med på pappas begravning som är i morgon. Det är så konstigt. Det är så oändligt sorgligt och återigen – just så som livet måste lämnas över mellan generationer. Ja, ni har alla varit där. Sov gott alla ledsna, alla glada, rädda, oroliga eller förtröstansfulla. #alltblirbra

A post shared by Jenny Strömstedt (@jennystromstedt) on

Programledaren blev skakad av händelsen, och skriver att hon ”tvingas spana efter blod i urinen ett par dygn”. Numer ska hon cykla mer långsamt och stanna flera gånger än hon gjorde förut.

Nu skickar vi våra styrkekramar till Jenny!