Foto: TV4/Instagram @jennystromstedt

Jenny Strömstedt stoppad av okänd ”machokille” – gick fram och sa väl valda ord till tv-profilen

Efter långa och känslosamma direktsändningen.
Nu berättar Jenny Strömstedt om det oväntade mötet med ”machokillen” utanför tv-rutan.
Ett oväntat möte som fick ett trevligt slut.

Det var i måndags som den profilerade programledaren Jenny Strömstedt, 48, ledde tittarna genom årets Unicef-gala, ”Världens viktigaste kväll”, i TV4.

Till sin hjälp hade hon tv-profilen och komikern Daniel Norberg, 31, som de senaste åren gjort sig känd för sina humoristiska tolkningar av Melodifestivalen.

På galan uppträdde också artister som schlagervinnaren Tousin ”Tusse” Chiza, 19, och Loreen Talhaoui, 37.

https://www.instagram.com/p/COa4Kgwj1JX/

Syftet med galan var att få nya ”världsföräldrar” att ansluta sig till Unicef.

”Världen är ett. Vi vet faktiskt vad vi måste göra för att ge alla barn chans att överleva, och påverka sin framtid. Att vara världsförälder är att bidra till det på ett högst konkret sätt”, skrev Jenny Strömstedt på Instagram inför galasändningen som pågick i två timmars direktsändning på TV4.

Humor och musik varvades under kvällen med gripande berättelser där bland andra profiler som Pär Lernström, 40, och stjärnkocken Tareq Taylor, 51, medverkade.

För Jenny Strömstedt blev det förstås en intensiv kväll som programledare under en lång och känslosam direktsändning. Dagen efter sändningen tillbringade hon långt utanför tv-studion – och samlade nya krafter vid torpet.

Det var också då som hon oväntat blev stoppad av en okänd man, berättar hon på Instagram. Jenny skriver själv:

”På lunchstoppet söderut blev jag hejdad av en man, för att vara fördomsfull blev jag stoppad av en enligt alla traditionella normer riktig machokille med byggbrallor och stora biceps”, skriver Jenny och fortsätter:

”Han ville tacka för Världens viktigaste kväll i går, och berättade att han var världsförälder sen många, många år tillbaka. ”En självklarhet”, sa han och log. Tack du man från Norrköping och tusen miljoner tack alla nya och gamla världsföräldrar för att ni fattat vad saker och ting går ut på här i världen – att se till att barn överlever och kan utvecklas och påverka sina liv”, skriver tv-profilen på Instagram.

Jenny Strömstedt själv har sedan länge varit ambassadör för Unicef och dessutom lett tv-galan flera gånger.

Fotnot: Här kan man läsa mer om Unicef Sveriges arbete (extern länk).

Vad tyckte du om Unicef-galan som sändes på TV4 i måndags? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida och dela vidare!