Jenny Strömstedts extremt ärliga ord om Steffo Törnquist – är i dag nära vänner och umgås privat

Jenny Strömstedt har jobbat ihop med Steffo Törnquist i 17 år. I dag är de mer än bara kollegor.

Nu berättar hon vad hon egentligen tycker om sin radarpartner.

– När vi började jobba ihop tog han nog en ganska senior roll, säger hon till Icakuriren.

”Nyhetsmorgon” på TV4 är ett givet inslag för många svenskar när det kommer till att bibehålla sina morgonrutiner.

Där får allt ifrån seriösa nyhetsuppdateringar till mer lättsamma inslag om matlagning och musik plats och flera av programledarna har blivit välkända och omtyckta profiler.

Två av de som blivit kända som ett riktigt radarpar i kanalen genom åren ärJenny Strömstedt, 51, och Steffo Törnquist, 68.

De har arbetat tillsammans i en herrans massa år och utåt sett verkar de aldrig tröttna på varandra.

Steffo handplockade Jenny

I en intervju med Aftonbladet berättade Steffo förra året om deras relation.

– Oh, ja. Vi är jättenära vänner. Jag hade jobbat fem år med Anna Lindmarker och sen blev hon gravid och då skulle jag ha en annan. Det föreslogs den ena etablerade stjärnan efter den andra. Jag tyckte Jenny var en smart tjej så vi testade och det klickade på en gång, sa han.

Det var faktiskt han som handplockade Jenny som sin kollega för flera år sedan. Han berättade att han sa ”nej” till flera andra som kanalen rekommenderade först.

– Det var många som fick nej innan Jenny fick ja. ”Nyhetsmorgon” kan ju te sig som ett ganska enkelt program, men det är skitsvårt att göra. Det är också ett viktigt program för kanalen och det går som tåget, sa han.

Jenny Strömstedts ord om Steffo

Nu är det Jennys tur att vara helt ärlig om sin kollega. I en ny intervju med Icakuriren berättar hon om hur det är att arbeta med Steffo – samt om hur han är som person.

– Senast i helgen var vi på samma kalas. Vi har alltid så roligt när vi ses, och vi har exakt samma humor. Men jag har också stor respekt för Steffo som ­yrkesperson. Han är analytisk och klok, en riktig murvel. När vi började jobba ihop tog han nog en ganska senior roll, på den tiden var det inget konstigt. Men skulle man se programmen i dag skulle det nog vara lite ”äldre man vägvisar en yngre kvinna” över det hela. Jag har dock aldrig upplevt det så, vi har alltid haft en väldigt jämlik relation, säger hon.

Tidigare har parets skrattattacker, som kommit med jämna mellanrum, fått mycket utrymme i media. Vid ett tillfälle råkade Jenny orsaka en eldsvåda i ”Nyhetsmorgon”-studion då hon satte eld på ostbågar.

Då var det svårt för alla inblandade att hålla sig för garv.

– Om man jobbar ihop i 17 år, och sänder fyra timmar live varje morgon, så blir det ganska många timmar tv. I det perspektivet är skrattanfallen få, men det är förstås tacksamt att fokusera på just dem i sociala medier, säger hon.

Älskade Steffo och Jenny, ni är så bra ihop och vi älskar att se er i rutan.

Ha en skön sommar så ses vi snart igen.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev