Jenny Strömstedts starka ord om sitt förflutna – tittarnas hyllningar efter okända bilden på tv-profilen

Till vardags är vi vana vid att se Jenny Strömstedt tillsammans med parhästen Steffo Törnquist i Nyhetsmorgon.

Men nyligen fick folkkära tv-profilen stor uppmärksamhet efter att ha publicerat något mycket speciellt – som vi aldrig sett henne förut. Nu hyllas hon för bilden från sitt förflutna av tittarna.

”Vi måste vara snälla mot våra yngre jag” – skriver programledaren i inlägget.

Jenny Strömstedt, 49, är mest känd från TV4:s Nyhetsmorgon. Många placerar sig framför tv-rutan ihop med morgonkaffet för att njuta av hennes programledarskap, ofta ihop med Steffo Törnqvist.

Hon är älskad av tittarna, både i Nyhetsmorgon och i andra sammanhang som programledare. Tittare har beskrivit henne som professionell men med stor värme och självklart lugn i tv-rutan, något som Nöjeslivet tidigare berättat om.

Genom åren har hon bland annat lett TV4:s debatter under valåren och ”Brottsjournalen” ihop med Leif GW Persson. Tillsammans med maken Niklas Strömstedt har hon relationsserien ”Tillsammans med Strömstedts, där de möter andra kända svenska par.

”Tillsammans med Strömstedts” är för femte året i rad tillbaka med en ny säsong som har premiär den 28 februari i år, något Nöjeslivet nyligen rapporterade om.

Bland annat kommer paret besöka Ulla och Stefan Löfven och Isabella ”Blondinbella” Löwengrip och Paul Lundvik, enligt TV4.

Kastades tillbaka till det förflutna

Det var efter en intervju i Nyhetsmorgon med programledaren och mångsysslaren Gina Dirawi som Jenny Strömstedt kastades tillbaka till sitt förflutna och sina känslor under den tiden.

Men nu är det inte bara hennes program som väckt uppmärksamhet hos tittarna.

Hon har publicerat en bild på Instagram där en ung Jenny Strömstedt syns med långt permanentat hår, ihop med en stark och inspirerande text som nu hyllas av hennes följare:

”Bra att krama den lilla flickan vi alla har, tack Jenny för att du delar”, skriver en följare.

”Helt underbar bild med den frisyren också. Fin då som nu!”, skriver en annan.

”Snällare mot våra yngre jag”

Bilden på Jenny Strömstedt är tagen sommaren efter att tv-profilen gått ur nian och i texten beskriver hon att trots bristande självkänsla ändå vågade hon ta stora steg ut i livet.

”Före tandställning och självkänsla men med en märklig förmåga att både framhärda och uthärda de mest utsatta lägen, driven av det febriga hoppet att det fanns någon mening med det ständigt pågående kriget att vidga livsrummet, att en dag få vara sig själv utan att behöva tystna, skala av eller bättra på”, skriver Jenny Strömstedt i inlägget.

Jenny Strömstedt, som fyller 50 år den 2 augusti, menar att vi måste vara ”snällare mot våra yngre jag”, något som också inspirerar följarna.

”Så bra formulerat; vi måste vara snälla mot våra yngre jag”, skriver en av följarna.

Vi håller verkligen med dig Jenny och du är lika vacker då som nu! Hur känner ni när ni ser tillbaka på gamla bilder på er själva?