Jesper Börjesson ersätts i Nyhetsmorgon – här är anledningen

De som följer Nyhetsmorgon har nog inte undgått att Jesper Börjesson för några veckor sedan meddelande att han slutar att leda programmet på lördagar, för att istället synas i rutan på vardagarna.

Men kort efter att Jesper övergått till vardagar så försvann han även därifrån. Idag fick de förvirrade tittarna svar på varför han ersatts.

Jesper Börjesson är en av de mest folkkära programledarna i Nyhetsmorgon, därför är det många som reagerat på att han inte synts i rutan de tider han ska. Men nu behöver ingen undra längre.

Är utomlands med kronprinsessan

Jesper Börjesson har lämnat landet för att följa kronprinsessan Victoria och prins Daniel i Jordanien, där Victoria ska lyfta frågor som rör hållbarhetsmålet, till exempel miljö, jämställdhet, och humanitära frågor, i sin roll som FN-ambassadör.

Jesper Börjessons hälsning till folket

Idag skickade Börjesson en hälsning till alla tittare:
– Hej på er där hemma. Nu är det vätskepaus i den 30-gradiga värmen. Vi går på Jordan trail, en av världens längsta och vackraste vandringsleder. Den är över 40 mil lång, vi går 5 kilometer bara tack och lov för det är jättevarmt. Och kronprinsessan som ni ser här bakom är ju van vid sina landskapsvandringar, hon går i jättehögt tempo, det märks kan jag säga. Men 5 kilometer blir bra…, säger han i inslaget i Nyhetsmorgon.

En annan anledning att uppmärksamma Jesper är att han fyllde år här om dagen, varpå kollegorna hyllade honom med detta fina inslag:

Dela om du ser fram emot att få tillbaka Jesper Börjesson i rutan på morgnarna.