Jessica Almenäs ilska mot de som vägrar vaccin ”Blir så arg så att jag kokar”

Tidigare i veckan gick Sahlgrenska sjukhuset ut med en uppmaning till allmänheten, då de arbetade frekvent med att spåra och smitta spridningen av mässling. Dock fick de jobba i motvind, då flera vaccinmotståndare vägrar att svara i telefon eller uppsöka en vårdcentra. Detta har fått programledaren Jessica Almenäs att fullständigt koka av ilska. Därför gör hon ett offentligt uttalande till att vaccinmotståndare.

I veckan kom siffrorna – hela åtta fall av den mycket smittsamma och smärtsamma sjukdomen mässlingen har rapporterats i Göteborg, och är man som barn i vaccinerad löper man stor risk att smittas. Då många vägrar uppsöka vårdcentralerna är smittspridningen fortfarande ett problem, vilket har fått flera kändisar att rasa, bland annat programledaren och småbarnsmamman Jessica Almenäs.
Att medvetet sprida mässlingen och inte vaccinera sina barn borde vara olagligt”, skriver Jessica Almenäs på sociala medier.

Foto: Onsøien, Ole Gunnar

”Föräldrarna borde skämmas”

Det är inte första gången Jessica Almenäs rasar mot vaccinmotståndarna. Tidigare i år skrev hon:
De här föräldrarna borde skämmas! Det borde vara olagligt att göra så här mot sina barn. Och inte nog med att de exponerar sina egna barn för en dödlig sjukdom, de riskerar ju även att andras barn smittas. Livsfarligt för små bebisar och barn med nedsatt immunförsvar! Och all denna kunskap är bara en googling bort. Oförsvarligt beteende är vad det är. Ansvarslöst och osolidariskt. 

Den smärtsamma smittan fortsätter att spridas så länge föräldrar inte låter sina barn vaccineras. Dela gärna om du håller med Jessica Almenäs och vill uppmana andra att hjälpa till att stoppa spridningen.