Jessica Anderssons nya besked om gravidplanerna

Jessica Andersson har kämpat för att bli gravid.

Men förra året blev hon nekad IVF-behandling.

Nu ger hon nya besked om framtiden.

– Om det blir det aktuellt är jag mer än beredd att göra det, säger hon i TV4:s ”Efter fem”

 

Jessica Andersson, 43, och kärleken Johan Malm, 33 har varit öppna med sin gravidkamp. Paret såg länge fram emot en planerad IVF-behandling, men så i höstas fick de beskedet de inte ville höra. Åldersgränsen för behandling i Sverige är 42 år.

När Jessica Andersson, som är aktuell med sin första egna turné, ”På dejt med Jessica”, gästar onsdagens ”Efter fem” berättar hon om sin gravidkamp.

Därför har Jessica Andersson lagt planerna på is

Programledaren Tilde de Paula Eby frågar varför hon valt att vara öppen med den.

– Jag vet inte riktigt. Kanske att man vill få någon slags bekräftelse på att man inte är ensam heller. Jag följer till exempel en massa kvinnor, kända svenska kvinnors kamp för att få barn. Laila bagge till exempel, som jag beundrar jättemycket, säger Jessica Andersson i ”Efter fem”.

– Det är skönt att känna att man inte är ensam in den kampen.

Den tidigare ”Let’s dance”-vinnaren Jessica Andersson avslöjar att hon och sambon för tillfället lagt gravidplanerna på is.

– Sen är det väldigt personligt och privat, och det är fortfarande inte helt enkelt. Just nu av naturliga skäl, jag ska ut på turné och så vidare, ligger det lite på is. Om vi verkligen ska satsa på det, vilket vi vill när vi pratar om det, får man nog prioritera om lite grann i sitt liv och inte vara ute och sjunga och dansa på det sättet, säger Jessica Andersson.

– Men om det blir det aktuellt är jag mer än beredd att göra det.

Jessica Andersson har sedan tidigare sonen Liam, 15.

 

Så modigt och starkt att du vågar berätta Jessica! Kommentera gärna och stötta henne på Facebook.