Foto: Instagram/Youtube

Jill Johnson fyller 48 år – oväntade livsvändningen efter alla år på scen

Jill Johnson har satt sig i skolbänken.
Den rutinerade artisten ska bli sommelier.
På måndagen fyller hon 48 år och vi ber att få gratulera.

Artisten Jill Johnson fyller 48 år på måndagen den 24 maj. Den svenska countrystjärnan har sedan i höstas inlett en ny karriär.

I coronapandemins spår – när scenerna står tomma och konserter skjuts upp – har Johnson i stället valt att fokusera på att förverkliga en dröm hon haft en längre tid.

Jill Johnsons plan för framtiden – pluggar

Artisten ska bli sommelier – och håller just nu på att utbilda sig.

– Jag ska utbilda mig och gå en sommelierutbildning som jag aldrig haft tid till innan, är ganska omfattande och jag ser fram emot. Jag vill absolut släppa en platta, så jag ska försöka skriva mer vilket jag inte hunnit på många år eller hittat kreativitet till, sade Jill Johnson i höstas till P4 Sjuhärad.

En sommelier är en beteckning för en servitör med ansvar för vin – förr i tiden kunde det kallas vinkypare.

Att förkovra sig i vinets ädla konst verkar ha varit lite slitsamt för den rutinerade artisten, som berättar öppenhjärtigt om pluggandet på sociala medier.

– Här är jag om någon undrar… Pluggar som en tok i slutspurten! Barnen ville sova borta och jag kom på att jag kanske ändå skulle laga mej lite mat så att hjärnan får lite hjälp, skriver hon på Instagram där hon också lagt upp lite bilder på olika viner och maträtter.

Boråsaren Johnson har under pandemin också gjort sig känd som en av många röster som ifrågasatt myndigheternas och politikernas prioritering kring kultur- och nöjeslivet.

– Jag är orolig för kulturen och branschen och jag undrar om man förstår alla lager med människor och om man förstår vad mycket skattepengar Sverige går miste om när inte den här branschen får leva, sade Jill Johnson i intervjun med lokalradion i höstas.

Nu hoppas vi att Jill får en fin födelsedag!

Dela gärna vidare inlägget för att gratulera denna countrystjärna! Vi ser fram emot att se dig på scenen snart igen, Jill.