Jill Johnsons besked med fästmannen – därför skjuter de nu upp bröllopet: ”Vi är överens”

Jill Johnsons har hittat kärleken igen i Mattias Elg.

Den nya kärleken friade till Jill för två år sedan – men något bröllop har ännu inte blivit av.

Nu berättar Jill om verkliga anledningen i en intervju med P4 Extra – Gästen.

Jill Johnson, 50, är Sveriges alldeles egna countrystjärna. Hon slog igenom 1998 med dunderhiten ”Kärlek är”, som vann hela ”Melodifestivalen” och slutade på en tionde plats i ”Eurovision Song Contest”.

Sedan genombrottet har Jill fortsatt leverera svängande musik, främst i genren country.

Under våren är Jill aktuell med en Sverige-turné, med det egna bandet Jill and The Johnsons.

Jill har haft en lång och lyckad karriär, men på kärleksfronten har det inte alltid sett lika ljust ut.

Jill Johnson hittade kärleken igen

Efter 17 år som gifta gick nämligen Jill och exmaken Håkan Werner skilda vägar. Skilsmässan tog hårt på Jill vilket hon berättade om i Sommar i P1 två år senare.

– Det tog mig många år att greppa modet att kliva av det fartyg som jag seglat med i hela mitt vuxna liv. Sorgen som följde kom med en bedövande uppgivenhet i det ögonblick som jag insåg att jag behövde skilja mig. Jag trodde, på riktigt, att jag aldrig mer skulle bli glad igen. Men det har sjunkit in nu, förklarade Jill.

Men livet som singel skulle inte bli långvarig då hon hittade en ny kärlek – Mattias Elg från Östersund. Förhållandet var till en början hemligt men 2022 gick Mattias ner på ett och friade till Jill.

– Mitt livs kärlek har tagit mig med storm. Vi har hållit det hemligt ett tag men nu vill vi dela med oss med er alla att jag sa ja till hans romantiska frieri, skrev Jill Johnson då på Instagram.

Samma år flyttade Mattias från Östersund till Jill i Ängelholm. Men något bröllop har ännu inte blivit av.

Därför skjuter Jill Johnson upp bröllopet

I en tidigare intervju med Nöjeslivet berättade Jill om lyckan, och förklarade att de inte tänkte stressa med bröllopsplaneringen.

– Vi är ganska måna om att vi ska känna att vi har mycket tid, både för planering och för giftermålet. Det kommer alltid saker i vägen, så vi har inte kommit så långt än. Men vi trivs med att vara förlovade. Jag känner inte att det är så bråttom, säger Johnson och tillägger:

Planen var till en början att gifta sig 2024. Men nu meddelar Jill att de ska skjuta upp bröllopet. Hon poängterar dock att ceremonin kommer bli av någon gång i framtiden

– Det var nog lite tänkt så från början. Nu har han äntligen flyttat ned och vi trodde nog att det skulle ske lite snabbare men jag suger lite på den karamellen, jag tycker det är rätt gött att ha det kvar. Vi får se, det kommer att bli bröllop, säger Jill i P4 Extra –Gästen.

Jill fyllde 50 förra året och hade en storslagen fest. Hon berättar att hon har liknande planer för bröllopet, men något datum vågar de ännu inte slå fast.

– Jag väntar lite. Vi är överens om detta. Jag hade ju en jäkla brakfest när jag fyllde 50 och det är typ något sådant vi vill få till när vi gifter oss så vi får se när det blir av. Än har vi inte bestämt när vi gifter oss.

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!