Joel Häggblom i Robinson: Flickvän kärlek, utanförskap och bråken

Det drar ihop sig mot final i årets omgång av Robinson. En av de som lyckats hålla i längst på överlevnads-ön är Joel Häggblom, 26. Trots att Robinson 2022 kantats av sjukdomar, evakuering, bråk och för Joels del utanförskap, så har han kämpat på, och många misstänker nu att han är den som vinner statyetten. 

Här är allt du vill veta om Robinson-Joel. 

Joel Häggblom ålder

Joel Häggblom är 26 år, född 1996. Joel kommer ursprungligen från Kungsbacka, utanför, Göteborg men bor numera i Stockholm med sin sambo. 

Joel Häggbloms resa i Robinson började i Lag Nord, tillsammans med Angela Praxedes, Gorm Hallberg Lange, Shevin Urgun, Jessica Jonasson, och Daniel Granlund. Av samtliga originalmedlemmar var det bara Joel och Jessica som höll sig kvar ändå till sammanslagningen, och vägen dit var allt annat än enkel. 

LÄS MER: Angela i Robinson: Ålder, man, yrke, bakgrund och barn

Robinson Joel utanförskap

Tidigt in i säsongen berättade Joel för tv-kamerorna att han kände sig utanför i sitt lag. Han kände att hans lagmedlemmar inte involverade honom i samtal, och att de betedde sig som att han var i vägen. 

Bråk i Robinson

Framförallt var det med Shevin Urgun, 28, som Joel hade problem. Joel och Shevin rök ihop vid flera tillfällen framför kamerorna. Och det tittarna fick se var att Shevin tröttnade när Joel sa att han inte mådde bra på grund av att han kände sig utanför. 

Stämningen mellan Joel och Peter och Jessica var också spänd, även om det inte var lika infekterat som med Shevin. 

Joel mådde dåligt i Robinson

I en intervju med Hänt har Joel berättat om känslorna han hade under tiden i Lag Nord. 

– Man ser ganska tydligt hur jag mår tänker jag. Att vinna tävlingen [immuniteten] var att vinna när jag var i den situation där jag var. Det var två styrkor jag drog ur det. Ett. Jag drog styrka av att de inte ville att jag inte skulle vinna, säger han och fortsätter:

– Två. Jag har haft svårt med motivationen. Men jag tänkte mycket på min flickvän, så jag drog mycket styrka av henne. De andra kunde dra styrka av varandra men jag hade inte det kollegiet. 

Joel i Robinson.
Joel i Robinson. Foto: TV4

I samma intervju berättar Joel att han fick mycket stöd från tv-tittarna när Robinson började sändas. Bland annat fick han en hel del stöttande kommentarer på Instagram. 

LÄS MER: Robinson 2022: Deltagare, tv-tider, romanser och vilka som åkt ut

Joel och Mattias i Robinson

Vändningen för Joel kom när lagen mixades, och han blev invald i lag Öst. Där fick han plötsligt bli lagkamrat med Mattias Pettersson, som varit med i Robinson tidigare. 

Joels gamla lagmedlem Shevin kallade Joel för en “fanboy” till Mattias, då Joel tidigare sagt att Mattias var en idol. 

“Jag kommer aldrig glömma hur jag sitter där på båten som snart ska ta mig till min nya strand, med mitt nya lag. Mattias kliver ombord, tar mig på axeln och säger ”Du är hemma nu, Joel”. Jag tror det var den första känslan av sann värme jag känt ända sedan jag lämnat Sverige. Veckan jag fick spendera med lag Öst är min absoluta favorittid i hela Robinson. Efter att ha mått så dåligt så länge så vände det äntligen”, skrev Joel på sin Instagram i början av maj. 

Vid nya lagindelningen fick Joel träffa ett annat bekant ansikte. Nya deltagaren Elin Brynzér, 25, gick i samma gymnasium som Joel, berättade båda efteråt.

LÄS MER: Nya deltagare i Robinson: Allt om Desirée, Elin, Tommie och Henrik i Lag Väst

Joel i Robinson flickvän

Joel Häggbloms flickvän heter Hanna Lundqvizt och är 24 år. Enligt tidningen Hänt träffades de i Göteborg, men då Hanna är från Stockholm blev det dit flyttlasset gick när Joel kände för en nystart. 

– När jag flyttar in med min första flickvän ville jag verkligen ha en ny spännande upplevelse, så det blev Stockholm! Och här bor vi ju än idag, säger Joel till Hänt.

Joels Häggbloms sambo

Joel och Hanna bodde först i stadsdelen Djursholm, utanför Stockholm, men idag bor paret i Hässelby

En tid efter att inspelningarna av Robinson 2022 avslutats lät Joel tatuera in ett stort mangoträd på sin högra arm. På Instagram visar Joel upp tatueringen, och förklarar att det är en påminnelse om att aldrig ge upp när saker känns jobbiga.

Robinson-Joels tatuering

Tatueringen väcker dock misstankar om att Joel kan ha vunnit Robinson

”Ops har han vunnit Robinsson 2022, tatueringar kostar fläskiga stålar”, skriver en annan.

”Kanske han som vann Robinson?!”, skriver en person och får medhåll från flera andra.

“En riktig luring”; skriver en annan.

Vem hoppas du ska vinna Robinson 2022? Dela gärna artikeln och se om fler tycker som du.