Johan Ulvesons ödesbesked – då kliver stjärnan av scenen för sista gången: ”Det känns konstigt”

Johan Ulveson är en av våra mest hyllade skådespelare och sedan flera årtionden tillbaka har han ständigt varit aktuell.

Nu öppnar han upp om rädslan för åldrandet och framtiden inom karriären.

Johan Ulveson, 70, har stått på scener och framför kameran sedan många år tillbaka. Han föddes och växte upp i Stockholm och som ung sökte han sig till teaterutbildningar och så småningom började rollerna att rulla in.

För den breda publiken blev Johan Ulveson känd då han var med i Lorrygänget, som tog hela Sverige med storm i slutet av 80-talet.

Genom åren har vi sett Johan i mängder av serier, filmer och teateruppsättningar, inte sällan i roller av komisk karaktär. ”C/o Segemyhr, Yrrol” och ”Bonusfamiljen” är bara några av de många verk som vi har sett Ulveson i.

Nu senast är han aktuell med ”Svenska revyn” som sätts upp i höst på Scalateatern tillsammans med Vanna Rosenberg och Henrik Dorsin.

– Det kommer bjudas på väldigt mycket humor. Jag älskar att få andra att skratta, men jag lockas också av att få gestalta människor och att berätta en historia för någon annan, säger Johan Ulveson till Hemmets Journal.

Rädslan för åldrandet

I maj fyllde Johan 70 år, och åldern har börjat att skrämma honom en aning.

– Det känns konstigt. 70 är som en tröskel på ett läskigt sätt. Jag har ju aldrig gått i pension utan bara låtit mitt liv pågå som vanligt. Kanske har jag flytt eller undvikit att identifiera mig med det faktum att jag nu är en gammal pensionär. Men jag fattar att den dagen kommer då man måste inse att nu är det slut. För mig är det en läskig tanke eftersom jag inte direkt har några andra intressen vid sidan av mitt yrke, säger han till Hemmets Journal.

Då lägger han karriären på hyllan

Att sluta spela teater är inte aktuellt för Johan Ulveson, som har ett stort intresse för sitt yrke. Men en dag kommer han bli tvungen att kliva av scenen. Dock vet han inte vad han då ska hitta på istället.

– Jag får väl hitta på en hobby eller så får jag jobba vidare tills jag trillar av pinn. Så länge minnet funkar så tänker jag att jag kan fortsätta så här. Ett intresse jag hade som yngre var att läsa böcker och varje vecka tänker jag att jag ska ta tag i läsningen och ändra mina vanor, men likväl så sitter jag istället där som en tonåring med telefonen i handen, säger Johan till tidningen.

Hoppas att du håller igång i många år till framöver Johan! Du är en riktig favorit!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev