Johannes Brost avslöjande innan han dog – för vännen Tommy Körberg

Efter en lång tids kamp mot cancer nådde Johannes Brosts liv sitt slut förra veckan. Efter sig lämnade han inte bara nära och kära i stor sorg, utan även många som följt hans karriär. En av de som stått den folkkäre skådespelaren nära privat är sångaren Tommy Körberg. Nu berättar han om relationen till Brost och de privata orden han sa innan han dog.

Johannes Brost död kom plötsligt. Trots att han var sjuk länge lyckades han hålla både humöret och benen uppe, vilket gjorde att ingen anade att slutet var nära, förutom de som stod honom närmast. Vännen Tommy Körberg var en av de som fick se den allvarliga sidan av Brost, innan han dog.
– Trots att han var väldigt sjuk var han fortfarande reslig. Han var inte rädd men han hade ett allvar, som jag i och för sig visste att han hade. Det var fint att se, det klädde honom. Han var en väldigt ståtlig man tycker jag, berättar Tommy körberg för TV4.

”Vi var som ler och långhalm”

Brost berättade då för Körberg att han skulle opereras veckan efter, och efter att han känt varandra i många år märkte Körberg att Brost var medveten på något sätt. Under 80-talet var kompisparet oskiljaktiga, och har delat många stunder genom åren.
– Vi var som ler och långhalm han och jag. Om den ena var någonstans utan den andra så frågade de alltid var den andra var, säger Tommy Körberg.

”Kommer minnas honom med solsken”

Men trots att den sista tiden präglades av tung sjukdom så minns Tommy sin vän som solsken.
– Kommer alltid minnas honom med solsken, det solsken han var men inte alltid visade, säger Körberg till TV4. 

Foto: Drago Prvulovic / TT

Johannes Brost var uppskattad och hyllad som skådespelare, men framförallt som person som kunde få alla att le. Dela gärna om du också minns Johannes Brost med glädje.