Jon Henrik Fjällgren får lägga ner karriärplanen – därför har han fått skjuta upp drömmen: ”Tanken var ju…”

Jon Henrik Fjällgren har varit en hyllad artist i tio års tid. Han har även siktet inställt på en parallell karriär – men nu har han fått lägga sina planer på is.

Drömmen om att bli brandman är långt borta för tillfället. Han skulle börjat en utbildning för två år sedan, men det blev aldrig av.

– Tanken var ju så. Sen när man väl kom till kritan så märkte man att det kommer inte hinnas med nu, säger han till Nöjeslivet.

För tio år sedan ställde Jon Henrik Fjällgren, 37, upp i TV4-programmet ”Talang Sverige”. Ingen hade trott att han skulle gå så långt, inte heller han själv. Men med sin egenskrivna ”Daniels jojk” charmade han juryn, publiken och tittarna.

Till slut lyckades han vinna hela talangtävlingen.

Sedan dess har han bland annat varit med i ”Melodifestivalen” hela fyra gånger, där han radat upp topplaceringar i finalerna, och i ”Let’s dance”. 2018 vann han den tv-sända danstävlingen framför ögonen på sin finalmotståndare Daniel Norberg.

Han var även med i ”Stjärnorna på slottet” 2022 och pratade om sin tuffa uppväxt som adopterad pojke från Colombia som fick ett nytt liv som renskötare i Härjedalen. Han blev mobbad i flera år, vilket har satt sina spår i honom.

Jon Henriks nya drömyrke

För två år sedan meddelade Jon Henrik att han hade planer på att inleda en parallell karriär vid sidan av sitt artisteri. Han skulle nämligen utbilda sig till deltidsbrandman.

Just nu håller jag på att försöka utbilda mig till deltidsbrandman och yrket verkar vara extremt intressant men också lärorikt på många sätt. Just nu sökes deltidsbrandmän runt om i Jämtland och i Hede. Är du intresserad så tveka inte att kontakta räddningstjänsten för information. Flera brandmän behövs där ute”, skrev han våren 2022.

När Nöjeslivet fick en pratstund med den populäre artisten och jojkaren berättade han vad som egentligen hände med planerna på att bli brandman. Han har nämligen varit otroligt tyst om det i sociala medier.

– Vi skulle ju börja med det där, sen så hade vi ett möte till. Då blev det ju en fråga om hur vi skulle lägga upp det i och med var så himla mycket jobb för mig. Blir man deltidsbrandman så måste man hålla sig i hemmet vissa perioder och man kan inte lämna det. Så då kände vi, när jag hade pratat med dem på mötet, att vi får flytta fram det. Så det blir lite lugnare tider. För det var väldigt mycket då (våren 2022). Det var väldigt mycket jobb, säger han.

Har inte övergett drömmen

Han har däremot inte helt övergett sin dröm om att en dag få bära upp brandmanskläderna och rädda liv.

Det är bara väldigt svårt för honom just nu att få tiden att räcka till. Ska han arbeta som brandman måste han i princip lägga ner sin artistkarriär.

– Det är en dröm att få gå med där. Tanken var ju så. Sen när man väl kom till kritan så märkte man att det kommer inte hinnas med nu. Men det är ett starkt, starkt intresse. Det är min dröm, säger han.

Jon Henrik fick väldigt mycket positiv respons och pepp från sina följare när han skrev om beslutet för två år sedan. Några ifrågasatte hur han skulle hinna med det, men han väljer att fokusera på de som faktiskt pushar honom i rätt riktning.

– Det var många som var positiva och en del var mer: ”Hur ska du hinna med det också?”. Det är många som har följt med i flera års tid som vet att jag redan har väldigt mycket. De bryr sig om mig och vill se till att jag inte går in i väggen. Det kan jag förstå, för jag har ju mycket. Sen är det så att man lever bara det här livet och det är viktigt att man gör det man drömmer om och vill så gott det går, säger han.

Lycka till med allt i ditt liv, Jon Henrik. Du förtjänar verkligen det bästa!

Det är många som inspireras av dig och som finner tröst och trygghet i din musik.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev