Foto: Claudio Bresciani/Jessica Gow, TT

Jon Henrik Fjällgren och Maret Nystad har gjort slut: ”Kanske kommer som en chock för många”

Jon Henrik Fjällgren och Maret Nystad har gjort slut.

Nu väljer den folkkära artisten själv att berätta om uppbrottet.

Jag ber er alla som läser om respekt och förståelse för vi bara är människor och att vi befinner oss i en väldigt känslig period”, skriver han på Instagram.

I slutet på oktober meddelade Jon Henrik Fjällgren och Maret Nystad att de blivit föräldrar för första gången. Artisten förklarar i ett långt inlägg på Instagram att de gick skilda vägar innan dotterns födsel.

Den folkkära sångaren, som vann ”Talang” 2014 och fick sitt genombrott i Melodifestivalen åren därpå, väljer nu själv att gå ut och berätta för sina fans och följare om uppbrottet.

”Hejsan allihopa. Detta kanske kommer som en chock för många av er. Men jag måste berätta för att finna ett lugn och att det kommer från rätt håll. Det har nämligen varit väldigt tuffa månader och svårt att riktigt veta vad jag skall skriva och säga då Maret och jag valde att separera redan månaden innan vår dotter kom till världen”, skriver Jon Henrik Fjällgren på sin Instagram.

Paret har varit tillsammans i fyra års tid.

LEKSAND 20190215 Jon Henrik Fj‰llgren efter genrepet infˆr Melodifestivalens tredje delt‰vling i Tegera Arena p fredagen. Foto: Claudio Bresciani / TT kod 10090

Artisten, med rötterna i Mittådalen i Härjedalen, förklarar att paret har kämpat.

”Det har dock varit tufft emellan oss under en längre tid men vi har försökt att få ihop det hela utan att lyckas. Skulle kunna skriva hur mycket som helst om alla känslor som finns för den uppkomna situationen men väljer att hålla det kort för stunden”, skriver han.

STOCKHOLM 20180601 Maret satt med i publiken och hejade på Jon Henrik i finalen av ”Let’s dance” 2018. Här blir hon intervjuad i sändning av programledaren David Hellenius. Foto: Jessica Gow / TT

”Viktigast just nu”

Han vill att alla nu ska visa dem förståelse och respekt.

”Viktigast just nu att se framåt, respektera varandras olikheter, ge vår gemensamma dotter trygghet och vara en bra mor och far. Jag ber er alla som läser om respekt och förståelse för vi bara är människor och att vi befinner oss i en väldigt känslig period”, skriver han.

Han avslutar sitt inlägg med orden:

”Trots svår stund så har vi alla tre hälsan i behåll, tak över huvudet och mat på bordet. Inga självklarheter i dessa tider. Med ödmjukhet, värme och respekt”, avslutar Jon Henrik sitt inlägg.