Jon Henrik Fjällgrens krav på SVT – uppgörelsen bakom kameran i Stjärnorna på slottet: ”Extremt”

Artisten Jon-Henrik Fjällgren har blivit en av Sveriges mest folkkära artister.

Nu är han aktuell i SVT-succén ”Stjärnorna på slottet”.

Men inför inspelningen hade han ett krav på produktionen, avslöjar stjärnan för Nöjeslivet.

Jon-Henrik Fjällgren, 35, slog igenom stort med sitt känslostarka framträdande i ”Talang” 2014.

Hans jojk, tillägnad sin bortgångna vän Daniel, tog både juryn och publiken med storm. Och sedan dess har han blivit en av Sveriges mest folkkära artister.

Han har medverkat i Melodifestivalen tre gånger, senast 2019 med ”Norrsken”. Dessutom har han vunnit ”Let’s Dance” 2018.

Men den omtyckta artisten är inte bara musiker och tv-profil. I fjol meddelade han att han håller på att utbilda sig till deltids brandman.

”Jag är politiker, renskötare, musiker,och en man som kämpar för orättvisor och ett tryggare samhälle för gamla och unga. Jag är en kille som alltid haft en dröm, och den drömmen är att: innan mitt liv är slut på jorden så vill jag känna att oavsett hur många fel val man har gjort i livet så är det inte de som bestämmer hur sagan ska sluta. De handlar om framtiden och vad man gör nu med sitt liv”, skrev han då i ett inlägg på sin Facebook.

Jon Henrik Fjällgren framför sitt bidrag Norrsken under fredagens genrep inför finalen i Melodifestivalen 2019 på Friends Arena. Foto: Claudio Bresciani / TT

LÄS MER: Jon Henrik Fjällgrens plötsliga besked – därför drar sig folkkära stjärnan tillbaka:” Med tungt hjärta jag…”

Jon-Henrik Fjällgren i ”Stjärnorna på slottet” 2023

Men även om artisten har andra åtaganden än artisteriet har han inga planer på att lämna rampljuset. I år ska han delta i ”Melodifestivalen” för en fjärde gång och just nu syns han i rutan i SVT:s ”Stjärnorna på slottet”.

Med sig på slottet har han bland annat konstnären Lars Lerin och skådespelaren Anja Lundqvist.

När Nöjeslivet får en pratstund med Jon Henrik inför premiären, berättar stjärnan att han först var tveksam inför att medverka.

– Jag hade ingen aning om vad Stjärnorna på slottet var först, jag är inte så bra på att titta på teve. Så jag ville först ha information, det är lite så jag funkar om jag ska vara med i något. Då berättade de att man får vara sig själv och får prata om ämnen som kanske är svåra. Det tog ett tag, till slut så kände jag bara varför inte? Det är ju viktiga saker man tar upp, säger Jon-Henrik till Nöjeslivet.

– Det kändes som ett program som man kan vara sig själv i, och därför tittar folk på det också. Man kanske inte tror att människor som lever kändisliv har problem. Så det är ett viktigt program, allt är inte glitter och glamour, utan det finns ett djup.

Jon-Henrik Fjällgren i ”Stjärnorna på slottet” 2023. Foto: SVT

LÄS MER: Efter spekulationerna om kärlekslivet – nu sätter Jon Henrik Fjällgren sätter ner foten: ”Snälla respektera”

Jon-Henrik Fjällgrens krav på produktionen

Nej, allt har inte varit helt lätt för den omtyckta stjärnan. Efter sin medverkan i ”Melodifestivalen” 2017 med låten ”En värld full av strider” drabbades han av ett stort hälsobakslag.

Efter att ha rusats till sjukhus fick artisten veta att han lider av depression och post-traumatiskt stressyndom. Det ledde till att han tvingades trappa ner ordentligt i arbetstid, något han bland annat berättat om för Expressen.

Så inför inspelningen ”Stjärnorna på slottet” hade han ett krav på produktionen – nämligen att få vilostunder.

– Dom var snälla med det, säger han och tillägger:

– Det är extremt intensivt. Vi börjar väldigt tidigt på morgonen, dagarna går hur fort som helst. På min dag kände jag bara: nu börjar det, nu är det slut. Vad har hänt, och vad har jag sagt? Så ligger man där på natten och bearbetar allting. Det blir en del flashbacks, berättar Jon-Henrik.

”Stjärnorna på slottet” sänds på lördag i SVT1 med start klockan 21.00. Programmet går även att se på SVT Play.