Kalle Moraeus insjuknande – kampen bakom kulisserna efter viktraset: ”Mår riktigt jävla dåligt”

Kalle Moraeus, 57, drabbades av kristallsjukan.

I ”Den stora hälsoresan” berättar musikern om kampen bakom kulisserna.

– Jag mår riktigt jävla dåligt just nu, säger Kalle Moraeus i programmet enligt Hänt.

Musikern och spelmannen Kalle Moraeus är en av deltagarna i tv-programmet ”Den stora hälsoresan” på Discovery+.

Programmet baseras på det tuffa träningskonceptet ”16 weeks of hell”, där utövarna pressas med hårda träningsformer och strikta kostscheman för att komma i sitt livs form.

Häromdagen berättade Kalle Moraeus på Instagram att han hade lyckats ta sig igenom utmaningen, och visade stolt upp sin nya kropp efter att ha drillats i 16 veckor.

”Tack OTC i orsa för stödet. Tack tobbe persson för inspiration och kunskap”, skrev Kalle Moraeus på Instagram.

Kampen med hälsan

Resan dit har varit både tuff och krävande. Inte minst eftersom Kalle Moraeus bakom kulisserna också gått en tuff kamp med hälsan.

I första avsnittet av träningsprogrammet berättade 57-åringen bland annat att han led av artros och att det därför var viktigt för honom att hålla igång.

– Jag lider ju av artros i båda mina knän. Men speciellt i det högra knäet har jag ju haft problem med, sa han då.

Men inte nog med det, så har den populära profilen också drabbats av kristallsjukan. Något som även Hänt har skrivit om.

kalle moraeus
Foto: Skärmdump/Discovery

Drabbats av kristallsjukan

Enligt Vårdguiden är kristallsjukan en vanlig form av yrsel, som orsakas av att kalkkristaller i innerörat har lossnat.

Man kan då bli mycket yr när man vänder eller vrider huvudet på olika sätt, något som kallas karusellyrsel. Det kan kännas som att hela rummet snurrar, man kan få problem med balansen och bli illamående.

I en intervju med Allas har Kalle Moraeus berättat att han drabbades av både kristallsjukan och nackproblem i samma veva som han under coronapandemin blev av med sina gig.

– Vissa kotor ”hamnade snett” och att gå till kiropraktor var ingen bra kombo med kristallsjukan. Jag behövde vara i stillhet under nästan ett halvår och jag vet; depression är en sjukdom som jag hyser djup respekt för, men jag var inte långt ifrån att bli riktigt deprimerad, säger Kalle till Allas.

kalle moraeus
Foto: Fredrik Persson / TT

”Mår riktigt jävla dåligt”

I ”Den stora hälsoresan” berättar Kalle vidare om kampen mot kristallsjukan, samtidigt som han försökt träna hårt.

– Det är så att jag inte mår så bra. Jag har råkat ut för en jävla skit som heter kristallsjukan, så jag är väldigt yr i huvudet. Dessutom har jag varit till naprapaten och jag är väldigt dålig i min nacke, axlar och rygg, så jag har varit där och fått en behandling. Så jag mår riktigt jävla dåligt just nu, säger han i programmet och fortsätter:

– Så jag måste ta det jävligt lugnt med det här nu.

Vi håller tummarna för att du mår bättre Kalle och skickar våra styrkekramar. Vilken kämpe du är som har tagit dig igenom det stenhårda träningsprogrammet med dessa besvär!

Dela gärna för att skicka din hälsning till Kalle.