Alltid saknade, aldrig glömda: Folkkära profilerna som lämnade oss under 2018

Med mindre är två veckor kvar av 2018 början man reflektera över året som gått.

Mycket roligt har hänt, men 2018 kommer framförallt allt att bli året vi minns som det då vi förlorade många av nöjesvärldens starkast lysande stjärnor.

Innan vi går in i ett nytt år vill vi hedra de som lämnade oss det här året. Starka personligheter och stjärnor som gjort världen till en lite roligare, och lite finare plats. Det här är för er.

Kenneth Gärdestad

69 år gammal gick låtskrivaren Kenneth Gärdestad bort i sviterna av cancer. Kenneth var känd för många av de älskade låttexterna han skrev till lillebror Teds låtar. Låtar som anses var odödliga under många år framåt. Kenneth tilldelades hederspriset på Grammisgalan 2018, knappt en månad senare gick han bort.

Kenneth Gärdestad
Foto: Malin Hoelstad/SvD/TT

Ingvar Kamprad

När världen nåddes av beskedet om Ingvar Kamprads död var det som att landet stod stilla. Ikea-grundaren Ingvar Kamprad gav jobb åt närmare 200 000 personer i olika länder, och han var känd för att alltid belöna sin personal med generösa bonusar. Ingvar Kamprad blev 91 år gammal.

Ingvar Kamprad med personal
Foto: Thord Nilsson / TT

Barbro ”Lill-Babs” Svensson

Barbro Svensson var ”Lill-Babs” med hela svenska folket. Hennes varma och glada personlighet, och förmåga att underhålla i alla scener och rum hon äntrade, har gjort henne omåttligt populär.

Sedan 1950-talet har hon ohotat varit en av Sveriges i särklass mest älskade artister, tills hon lämnade jordelivet i sviterna av cancer den 3 april 2018.

Foto: Claudio Bresciani / TT

Avicii

Tim ”Avicii” Bergling var en ”vanlig” 28-årig kille från Stockholm, men också känd över hela världen med utsålda arenor var han än spelade. Sedan han slog igenom som tonåring har han gjort i snitt 300 spelningar per år, vilket gjorde att han vid ett tillfälle gick in i väggen.

Under flera dagar i april var Aviciis dödsorsak okänd, tills föräldrarna gick ut med att sonen valt att avsluta sitt liv.

Avicii, 28 år.
FOTO: Amy Sussman/Invision/AP

Anita Lindman

På 60- och 70-talet visste alla vem Anita Lindman var, på grund av de kända ”Televinken”-programmen på tv. Anita var en omtyckt var en svensk programpresentatör, programledare och producent på Sveriges Television. Hon blev 86 år.

Foto: Wikipedia

Frank Andersson

Så sent som för två månader sedan kom chockbeskedet att elitbrottaren Frank Andersson lämnat oss. Frank hade kämpat mot hjärtproblem under en lång tid, och i september orkade inte hans kropp mer. Frank Andersson blev 62 år gammal.

Frank Andersson
Foto: FREDRIK PERSSON / TT

Johannes Brost

”Rederiet”, ”Gäster med gester”, ”Let’s dance”, ”Varning för Jönssonligan” och ”Black Jack”, är bara några av de filmer och tv-serier som gjort Johannes Brost till en av Sveriges mest älskade skådespelare.

Även Johannes gick tragiskt bort i cancer, det i början av 2018.

Johannes Brost
Foto: Drago Prvulovic / TT

Jerry Williams

Jerry Williams, eller Erik Fernström som han egentligen heter, var en stor ikon under alla sina decennier som aktiv artist. Inte bara var han känd för sin musik och sitt sätt att underhålla, utan också för att han hade sån explosiv energi ändå fram till hans död i mars 2018.

Jerry Williams var en folkkär artist och som drabbades av cancer på senare dagar. Efter sin död har han hyllats av hundratals andra artister och stora namn.

Jerry Williams
Foto: Niclas Brunzell/TT

Inför det nya året tänker vi också på familj och vänner vi saknar. Dela för att hedra alla som lämnat oss under 2018.  

Video: Kändisar som lämnat oss under 2018

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/6T0T0ss4a8I462Gyt5RkK0dHgIEfwKsPKvsufyEmALHVYAsL4XuNFWCjjdcN63DQ?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]