Kändisparen avslöjar hemliga kärleksknepen – så har de hållit gnistan vid liv i alla år

Kändisparen berättar om deras bästa kärlekstips. Foto: Instagram/Jonas Ekströmer/TT

Alla hjärtans dag är en dag då vi vill passa på att kärlekshylla våra nära och kära. För några av våra mest folkkära svenska kändispar, har det som i alla relationer varit upp och nedgångar.

Men det finns mycket kärlek att sprida. För Lasse Berghagen som har varit tillsammans med sin fru i över 43 år, har han några konkreta tips om hur man håller bäst kärleken vid liv.

Även vår fantastiska Tommy Nilsson skickar en hyllning till sin Linda Olsson, som trots deras hektiska scheman får allt att gå ihop.

Nöjeslivet har listat några av våra mest kända par, som delar med sig av deras härliga kärleksknep.

”Accepterar varandras olikheter”

Deras första möte blev en dokumentärfilm och sedan dess är konstnären Lars Lerin och hans Junior, starkt fästa vid varandra. I över tio har de varit ett par och har två barn tillsammans.

Och att de just hållit ihop så länge, tror Lars beror på att de är alldeles för olika.

– Jag tror faktiskt att jag och Junior är olika i allting. Det enda vi har gemensamt är att vi båda två är så udda som personer och att vi accepterar varandras olikheter. Junior har sina intressen och jag har mina, vilket vi båda respekterar. Emellanåt kan vi vara väldiga ovänner och skrika och skälla, men vi går aldrig över gränsen och börjar kränka varandra, säger han i en intervju med Ica kuriren.

”Kan bli heta diskussioner emellanåt”

Det är tjugo år mellan Helena Bergström och Colin Nutley, och de har varit gifta i snart trettio år. Men kärleken blomstrar och detta superpar har vid flera tillfällen jobbat ihop tillsammans vid flera filmprojekt.

Nu är de båda med i nya serie satsningen ”Bröllop, dop och begravning” och Helena Bergström har berättar hur hon genom åren varit ett viktigt bollplank till maken Colin. Att de även har haft högt i tak i diskussioner tror Helena har gjort att förhållandet har stärkts.

– Jag har mycket åsikter. Inte när jag går in och jobbar med andra regissörer, men i relation till Colins filmer är jag kontrollfreak, vill strukturera upp, tjatar på honom. Vart ska vi? Vad vill vi berätta? Kombinationen av mina strukturer och Colins vilja att bara släppa loss kompletterar varandra, även om det kan bli heta diskussioner emellanåt, säger hon till Expressen.

Trots 20 års skillnad blomstrar Helena Bergström och Colin Nutleys förhållande. Foto: Bertil Ericson / TT

Blev par efter 16 årig vänskap

Anders Bagge fick sin Johanna Lind förra året och numera har de programmet ”Cirkus Bagge” tillsammans. Paret var vänner i 16 år innan relationen växte fram till kärlek.

Hemligheten bakom deras starka kärlek till varandra, menar de är att de har mycket roligt tillsammans.

– Vi kan vakna klockan sju och skoja på olika dialekter och vi skrattar från morgon till kväll. Att ha kul ihop är viktigt i en relation, tycker vi, säger paret till Hemmets journal.

De berättar vidare att deras olikheter också gör de starkare. Johanna beskrivs som en person med många bollar i luften som lätt kan stressa upp sig, medan Anders kan lugna ner henne och njuta av varje stund tillsammans.

Anders Bagge och Johanna Lind blev ett par efter 16 års vänskap.. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Förståelse för varandras karriärer

Tommy Nilsson är förlovad sedan flera år med musikalartisten Linda Olsson, som han även har en sexårig son med.

Men det hektiska livet som artist gör det också svårt att få ihop familjelivet ibland. Dock, är det just att de lever liknande liv båda två, som kärleken blir starkare menar Tommy Nilsson.

– Linda jobbar ju på teater, så det är knepigt. Vi har båda samma yrke, så vi vet vad det betyder att göra det man älskar mest. Jag är tacksam att jag fått vara med så länge, men Linda blommar för fullt. Om det är någon som ska vara hemma så är det jag. Men än så länge har vi lyckats pussla, säger han till Expressen.

”Sluta aldrig överraska varandra”

Hanna Hedlund och hennes make och Melodifestival-aktuella Martin Stenmarck har varit ett par i tjugo år. Men det var först för tre år sedan som paret tog steget och gifte sig. Tillsammans har de tre barn och för vilka föräldrar som helst kan det vara svårt att få till ensamtid.

Men det är just att ta tid, som Hanna Hedlund menar är hemligheten bakom kärlekssagan.

– Behandla varandra som om man faktiskt bara har dejtat i en vecka. För oss är det jätteviktigt att dejta och att vi ser till att vi har roligt ihop. Och sluta aldrig överraska varandra. Fortsätt med det, har hon sagt tidigare till Hänt.

”Somna aldrig osams”

De har haft över 43 år tillsammans och fortfarande starka. Lasse Berghagen och hans fru Eva är inte bara gifta utan är även arbetskamrater. Ett koncept som Lasse menar att kärleken har hållits vid liv.

När Eva har hjälpt till med bokningar, har Lasse fått tid att skriva. Men den fysiska närheten är den allra viktigaste, berättar Lasse Berghagen.

– Vi har haft tur som träffade varandra. Vår kärlek har hela tiden besvarats och vi trivs jättebra tillsammans – även om hon har ett hetare temperament än jag. Egentligen har jag inget recept för hur man får ett långt äktenskap, mer än att man måste låta varandra växa. Jo, att pussa varandra – mycket och ofta, och att aldrig somna osams, säger han till Året runt.

Lasse Berghagen och frun Eva har varit gifta i över 43 år. Foto: ERIK MÅRTENSSON / TT

Åh va härligt med kärleken! Tryck på gilla-knappen om du blev inspirerad av dessa kärleksknep

Exit mobile version