Karl Fredrik fick stoppa intima bilderna – skulle inte ha lagts ut: ”En del tog illa vid sig”

Trädgårdsmästaren och TV-profilen Karl Fredrik Gustafsson är van vid att lovordas för sitt populära tv-program “Karl Fredrik på Österlen”. Nyligen fick han dock för ovanlighetens skull kritik från många följare, på grund av att han delat med sig av vad många ansåg vara för mycket. Nu berättar sambon varför intima bilderna stoppades på nätet. 

Karl Fredrik Gustafsson har genom egna programmet “Karl Fredrik på Österlen” blivit en folkkär profil som fått medverka i flera stora tv-produktioner

Han har bland annat setts i “Fångarna på fortet, “Sveriges Mästerkock VIP”, och “Revolution Race”, och i och med det blivit ett allt mer igenkänt ansikte i det svenska folkhemmet. 

Vilda festen skapade rubriker

Kändisskapet har gett Karl Fredrik dryga 153 000 följare på Instagram. Där delar han med sig av godbitar från egna tv-programmet, samt tips gällande blomster och annat. Men det förekommer även en insyn i saker som händer i hans privatliv.

I början av september var Karl Fredrik och maken Petter Kjellén på en 60-årsfest i Kåseholms slott, vilket Karl Fredrik visade upp på sin Instagram-story. 

Karl Fredrik på Österlen. Foto: TV4
Bil ur tv-programmet ”Karl Fredrik på Österlen”. Foto: TV4

Vid ett tillfälle under festen var det dags för roliga lekar, som Karl Fredrik dokumenterade. 

Stoppade bilderna på nätet

Enligt tidningen Expressen var ett moment att kasta sexleksaker i form av fejkade penisar som skulle träffa ett hål på väggen. Runt hålet hade man ritat en rumpa, skriver tidningen. 

Enligt Svensk Dam ska Karl Fredrik ha gjort juckrörelser i samband med tävlingsmomentet, vilket också fångades på film. 

LÄS MER: Karl Fredriks besked till sambon Petter – efter åren tillsammans: ”Jag skulle säga att vår relation har…”

”Tog illa vid sig”

Det dröjde inte länge innan Karl Fredriks kommentarsfält fylldes av kritik mot delningen av aktiviteten. 

– Det var roligt för stunden. Men en del tog illa vid sig, det är förståeligt och därför togs det bort, säger Karl Fredriks make Petter Kjellén till Expressen.

Texten fortsätter efter bilden.

Kritiken rörde också det faktum att gäster som inte valt att exponeras för alla Karl Fredriks hundratusentals följare var med på bilderna.

Kort senare plockades materialet ner från sociala medier, men skärmdumpar från folk som hunnit se det fanns kvar.

– Man kan inte lämna ut andra människor på det här sättet. Vi hoppas man tar rättelse efter det i framtiden. Det var säkert en läxa att ta med sig, säger en av deltagarna som själv hamnade på bild under tävlingen, enligt Expressen.

LÄS MER: Sanningen bakom Karl Fredriks beslut – därför besökte profilen anstalt egentligen