Foto: Fredrik Sandberg/TT

Kattis Ahlström om att vara julvärd i SVT igen

År 2018 fick Kattis Ahlström det ärofyllda uppdraget att vara julvärd i SVT. Nu, sex år senare svarar hon på frågan om att sig an rollen igen – och delar med sig av en sorglig nyhet om julhunden Nellie.

– Hade nog varit lite beiget att göra det igen, säger Kattis Ahlström till Nöjeslivet.

Lyssna på Rickard Olssons nya succépodd här:

Under 90-talet jobbade Kattis Ahlström som ljudtekniker på SVT. När chansen att prova på programledarrollen kom, tog hon den – och gjorde snabbt ett starkt intryck.

– På den tiden var det lättare en idag. Man sov på en fällsäng och jobbade dygnet runt för Robban (Robert) Arschberg och det gänget och sen till slut kunde man tjata sig till ett jobb, har Kattis berättat för Nöjeslivet.

År 2000 blev hon till och med utvald att leda ”Eurovision Song Contest” tillsammans med Anders Lundin, en milstolpe som satte henne på kartan som en av Sveriges mest framstående programledare.

Men 2012 valde Kattis att ta en ny riktning i sin karriär och blev generalsekreterare på BRIS, Barnens rätt i samhället. Efter tre år återvände hon dock till tv-världen och har sedan dess lett flera framgångsrika program på SVT.

Kattis Ahlström om att vara julvärd igen

Tre år efter sin återkomst till tv-världen, 2018, fick Kattis Ahlström det hedersfulla uppdraget att vara julvärd i SVT. Hon tackade ja, och på julafton tände hon det klassiska ljuset och introducerade det traditionsenliga ”Kalle Anka”-programmet för tittarna.

Men när frågan om hon skulle vilja göra det igen ställs är hennes svar tvådelat. Å ena sidan skulle hon gärna göra det igen, men å andra sidan anser hon att det kanske inte är rätt av henne att återvända.

– Ja, men jag tycker man ska förändra det. Jag tycker inte man ska göra det mer än en gång. Weise var en sak, men annars tycker jag att det är ganska kul att det är nya!, säger Kattis till Nöjeslivet och fortsätter:

– Så det hade nog varit lite beiget att göra det igen. Jag tycker det är lite ”once i a lifetime”

Kattis Ahlströms tragiska uppdatering om julhunden

Kattis var dock inte ensam som julvärd. Vid hennes sida låg en fyrbent vän, Nellie, en nio år gammal golden retriever som blev en oväntad del av sändningen. Kattis förklarade att hon var hundvakt åt Nellie och därför hade med sig henne i studion, vilket gav sändningen en extra mysig och personlig känsla.

När Kattis nu berättar om Nellie har hon tyvärr en sorglig nyhet att dela med sig av. Den älskade labradoren har somnat in.

– Men det var jäkligt kul alltså med mig min lilla gulliga Nellie, som är död. Julhunden är död, säger Kattis

Åh vad sorgligt, vila i frid, Nellie.

LÄS MER HÄR: 
Kattis Ahlström flyttar ihop med kärleken

Kattis Ahlström om att Anna Kinberg Batra plockas bort från Muren