Kikki Danielsson bryter tystnaden – tunga orden om sjukdomen: ”Förlamande trötthet”

Kikki Danielsson har tröttnat på coronaviruset.

Samtidigt kämpar den folkkära sångerskan med välmåendet.

”Efter min coronasväng har en förlamande trötthet tagit över kroppen”, skriver Kikki Danielsson på Instagram.

Det är i ett inlägg på Instagram som Kikki Danielsson berättar om den tuffa tiden efter vad hon själv kallar en ’coronasväng’.

Bilden föreställer en meme där 68-åringen skojar om att det är synd att hon inte kan gå till gymmet. Till detta skriver artisten att hon samtidigt har tröttnat på eländet med att ligga hemma med en tung trötthetskänsla.

”Tja, i normala fall, hade detta kunnat vara mina ord. Men nu har jag tröttnat på att bara ligga å häcka i soffan”, skriver Kikki Danielsson på Instagram och fortsätter:

”Efter min coronasväng har en förlamande trötthet tagit över kroppen.”

Kikki Danielsson om tuffa tiden

Vidare berättar den folkkära sångerskan att hon kämpar för att bli piggare och må bra.

”Nu när det blir allt ljusare och dagarna blir längre, vill jag kämpa mig ur denna trötthet”, skriver hon och fortsätter:

”Att resignera än, har jag varken tid eller lust med. Bakom de där trötta ögonen, finns fortfarande samma viljestarka och hungriga kvinna som tänker kämpa på lite till, om jag får.”

kikki danielsson
Foto: Fredrik Sandberg / TT

Oroliga frågor

I kommentarsfältet får Kikki många frågor och krya på dig-hälsningar från oroliga följare. En användare undrar om hon har varit sjuk i covid-19 och om hon i så fall hade svårt att andas.

Men som tur är, verkar Kikki ha klarat sig hyfsat.

”Ingen feber och inga andningsproblem”, svarar hon på frågan.

En annan användare föreslår att sångerskan kan gå ut på promenader i friska luften för att få energi. Det är dock inte ett alternativ som fungerar för 68-åringen.

”Tyvärr är det nu för kallt för att vara ute. Inte bra för luftrören, jag tappar andan. Men jag ser ljusare tider komma”, skriver Kikki Danielsson.

Så tråkigt att höra om den tunga tröttheten, Kikki. Vi håller tummarna för att du snart mår bättre och är på benen igen!

Dela gärna artikeln för att skicka dina varmaste hälsningar till Kikki Danielsson.

Kikki Danielsson
Foto: TV4/Youtube