Kikki Danielssons förtvivlan efter nya bakslaget – folkkära artistens besked

KARLSTAD 20180203 Kikki Danielsson och Sulo efter lördagens första deltävling i Melodifestivalen 2018 i Löfbergs Arena. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Tar det aldrig slut?
Nu berättar Kikki Danielsson om nya bakslaget till följd av den utdragna coronapandemin.
– Flera konserter i vinter och vår ser nu ut att bli inställda, skriver den folkkära artisten på Instagram.

Coronapandemin har hållit världen i ett järngrepp de senaste två åren. På sistone är det den så kallade Omikron-varianten av viruset som pressat fram allt tuffare åtgärder i olika delar av världen.

Så även i Sverige – där regeringen och myndigheterna inför julen gick ut med nya restriktioner.

– Det allra viktigaste är att vaccinationerna i befolkningen ökar. Alla behöver också stanna hemma vid symtom för att inte sprida smittan vidare, och testa sig för att möjliggöra smittspårning och att bryta smittkedjor. Men vi ser att smittspridningen i befolkningen ökar, liksom belastningen på hälso- och sjukvården. Den mer smittsamma virusvarianten omikron väntas snart dominera helt. Vår samlade bedömning är därför att ytterligare åtgärder är nödvändiga under en tid för att bromsa utvecklingen, säger Folkhälsomyndighetens generaldirektör Karin Tegmark Wisell då de nya restriktionerna presenterades inför 23 december.

Kulturbranschen har fått ta emot många tuffa smällar under pandemin. Konserter och teateruppsättningar har fått ställas in eller skjutas på framtiden.

I somras kunde den folkkära artisten Kikki Danielsson glädjas över att åter få stå på scen och framföra sina klassiska hits för sin älskade publik.

LÄS MER: Här strålar Kikki Danielsson på bilderna

KARLSTAD 20180203 Kikki Danielsson och Sulo efter lördagens första deltävling i Melodifestivalen 2018 i Löfbergs Arena. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Men de nya julrestriktionerna har nu åter blivit till en mardröm för den omåttligt populära sångerskan. På Instagram förklarar Kikki Danielsson att flera av hennes inplanerade spelningar nu svävar i ovisshet.

– Så var de dax igen att bli arbetslös, skriver Kikki Danielsson på Instagram.

Hon fortsätter:

– Flera konserter i vinter och vår ser nu ut att bli inställda och Dansgalan i Puerto Rico blir tyvärr inte av på grund av de nya restriktionerna.

Men den glada sångerskan från Skåne misströstar inte – Kikki meddelar att hon redan nu har startat sin planering inför nästa år.

– Har dock redan planer inför början på 2022. Tänkte leta upp en sång-coach, för att hålla stämbanden igång så jag inte ”rostar igen”. Sen skulle jag ju ev kunna ställa mig på torget i Bollnäs och hota med att spela dragspel, för att få ihop till hyran. Ha nu en fin jul, skriver Kikki Danielsson.

Vi önskar dig och alla andra artister lycka till i denna tuffa tid, Kikki!

Skriv gärna en uppskattande kommentar på vår Facebook-sida!

Exit mobile version