Kikki Danielssons kamp för hälsan utanför rampljuset – efter dystra fyndet: ”Vittra sönder”

Att fokusera på hälsa och välbefinnande är alltid en bra idé.
För Kikki Danielsson står nu detta i centrum – och nu berättar den folkkära artisten om sitt nya projekt.
– Tänderna håller på att vittra sönder, skriver hon.

Kikki Danielsson, 70, är en av Sveriges mest folkkära artister. Hon har i decennier bjudit fansen på odödliga schlagerklassiker och countryhits.

Det senare har faktiskt till och med gjort henne till hedersmedborgare i countryns vagga – staden Nashville i USA.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Men det är förstås här hemma i Sverige som Danielsson trots allt vunnit flest hjärtan med sin unika stämma.

Detta bevisades inte minst när hon vann Melodifestivalen med två riktiga klassiker – med låten ”Dag efter dag” i gruppen Chips 1982 och sen med ”Bra vibrationer” som soloartist 1985.

Förutom på schlager- och countryscenen har hon dessutom en speciell plats i den svenska folkparkssjälen. Kikki fick sitt genombrott som sångerska i dansbandet Wizex redan på 1970-talet.

Kikki Danielssons succésamarbeten

Hon har under karriären sedan också haft hyllade samarbeten med nämnda Chips. Dessutom är hon en del i trion Kikki, Bettan & Lotta, tillsammans med kollegorna Elizabeth Andreassen och Lotta Engberg.

Den ständigt aktuella artisten är just nu i rampljuset med sin nya bok, ”Du vet ingenting om mig”, som hon skrivit tillsammans med kollegan och vännen Sören ”Sulo” Karlsson.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20171128 Kikki Danielsson presenterades som en av artisterna i Melodifestivalen 2018, till höger kollegan Sulo Karlsson. Foto: Jessica Gow / TT

I en stor intervju med Hemmets journal har Danielsson berättat att hon genom hela karriären gått en kamp med sig själv. En kamp om att bevisa för sig själv att hon är älskad av andra – vilket lett till att hon ofta också har satt andra i första rummet, förklarar hon.

– I hela mitt liv har jag jobbat med att behovet att bli älskad. Ibland känner jag att jag nästan har förintat mig själv i försöken att ständigt vara till lags, säger Kikki Danielsson till Hemmets journal.

Men nu väljer Kikki att fokusera på sig själv – och i synnerhet sitt inre.

Kikki Danielssons kamp för hälsan – efter smärtorna

På sociala medier berättar den folkkära stjärnan att hon är nyss hemkommen från en solresa till Puerto Rico som hon beskriver som ”härligare än någonsin”.

– Kom hem till missarna idag, sen har vi legat i soffan å packat upp lite så å då. Mitt nya projekt: ”Hälsan först” startar i morgon, skriver Kikki Danielsson på Instagram.

KARLSTAD 20180202 Kikki Danielsson, Sulo och Benjamin Ingrosso under genrepet i Löfbergs Arena i Karlstad inför lördagens deltävling 1 i Melodifestivalen 2018. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Efter hemkomsten berättar stjärnan med den säregna countryrösten att hon har en tandläkartid inbokad – och det av en särskild anledning.

– Tänderna håller på att vittra sönder på grund av för dålig salivbildning. Hög tid att ta sig tid för en helkroppsundersökning, och det inom det snaraste!! skriver hon och fortsätter:

– Jag har nämligen drömmar om, att få vara med ett tag till å göra roliga saker, men då ska jag vara något så när pigg å alert.

Vi hoppas på det bästa för dig Kikki, och att det går bra med tänderna!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar om denna stjärna på vår Facebook-sida!

Exit mobile version