Kikki Danielssons nya glädjebesked får fansen att jubla – nu berättar hon: ”Känns lite ovant”

Här kommer en nyhet som lär glädja alla Kikki Danielsson-fans!
Den folkkära artisten skriver själv om planen för den närmaste framtiden.

Kikki Danielssons röst har tv-tittarna senast fått höra i TV4:s underhållningssatsning ”Masked Singer” där hon bjöd ordentligt på sig själv.

Och det verkar som om den omtyckta artisten har blivit varm i kläderna.

ESKILSTUNA 20200227 Kikki Danielsson under välkomstmingel på Munktellmuseet, Munktellstorget for Melodifestivalen i Eskilstuna, andra chansen. Foto: Naina Helén Jåma / TT

På onsdagen meddelade nämligen Kikki Danielsson att hon åter börjat sjunga in musik!

Den folkkära artisten berättar för sina tusentals följare på Instagram, att låtskrivarkollegan Sören ”Sulo” Karlsson nyligen kom på besök med nytt material. Duon har samarbetat ihop flera gånger sedan 2010-talet, bland annat när Kikki senast medverkade i Melodifestivalen 2018 med bidraget ”Osby-Tennessee”.

– Sulo kom på besök idag och hade nyskrivna låtar med sig. Jag valde ton
arter som vi hoppas ska passa. Känns lite ovant att va kreativ, men samtidigt en drivkraft, skriver Kikki själv på sin Instagram där hon också lagt upp en glad bild på de båda musikerna.

Kikki Danielsson förklarar vidare att hon tycker det ska bli spännande att se hur det blir med restriktionerna framöver. Hittills har ju det senaste året inneburit ett stort antal inställda spelningar för artister över hela landet.

Mellan raderna verkar det i alla fall som om Kikki längtar efter att få möta publiken igen.

– Idag hade jag bra krut i rösten, men hur långt den håller under en show är ju svårt att sia om. I vilket fall som helst, så känns det bra att vara på gång, skriver hon, utan att utveckla mer om de eventuella planerna för de nyskrivna låtarna.

Stöttas av ”Bettan” och Ann-Louise Hanson

I kommentarsfältet får Kikki massor av förväntansfulla lovord från fansen – och från kollegor och vänner. Det är många som ser fram emot att få höra henne sjunga igen.

Bland andra schlagerdrottningen Ann-Louise Hanson har valt att skicka sina hälsningar till Kikki, liksom mångåriga kollegan Elisabeth ”Bettan” Andreassen. De skriver så här till Kikki:

Foto: Skärmdump Instagram

Nu önskar vi Kikki och Sulo lycka till med låtsnickrandet! Spännande att höra vad det blir av det.

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar till Kikki på vår Facebook-sida om du också uppskattar hennes musik!