Kikki Danielssons rädsla efter nya beskedet – folkkära artistens ord: ”Känner oro inför att…”

Foto: Johan Engman & Fredrik Sandberg / TT

Samhället öppnar äntligen upp.
Nya beskedet gör den folkkära artisten Kikki Danielsson tudelad.
– Känner mig dock varken lättad eller lugn, skriver hon i ett inlägg på Instagram.

Coronapandemin har hållit världen i ett järngrepp i över två års tid. Under vintern har det varit den så kallade Omikron-varianten av viruset som pressat fram allt tuffare åtgärder i olika delar av världen.

Så även i Sverige – där regeringen och myndigheterna inför julen gick ut med nya restriktioner.

Kulturbranschen har fått ta emot många tuffa smällar under pandemin. Konserter och teateruppsättningar har fått ställas in helt eller åtminstone skjutas på framtiden.

I somras kunde den folkkära artisten Kikki Danielsson glädjas över att åter få stå på scen och framföra sina klassiska hits för sin älskade publik.

LÄS MER: Här strålar Kikki Danielsson på bilderna

Men restriktionerna som infördes innan julen slog mot Kikki Danielsson, som då berättade att hon fått se flera konserter inställda till följd av detta.

KARLSTAD 20180202 Kikki Danielsson, Sulo och Benjamin Ingrosso under genrepet i Löfbergs Arena i Karlstad inför lördagens deltävling 1 i Melodifestivalen 2018. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Samhället öppnar upp igen

Men nu är det nya bud från regeringen och myndigheterna. På torsdagsmorgonen kunde statsminister Magdalena Andersson (S) förklara att restriktionerna slopas – från och med nästa vecka.

– Det börjar bli dags att öppna upp Sverige igen. Pandemin är inte över, men den är på väg in i en helt ny fas, sade statsministern, enligt SVT.

Från och med 9 februari slopas bland annat kravet på vaccinationsbevis, deltagartak för flera verksamheter och rådet om begränsande av sina sociala kontakter. Samtidigt som speciella rekommendationer fortfarande finns kvar för ovaccinerade.

Kikki Danielsson berättar i ett inlägg på Instagram att hon nyligen tagit sin påfyllnadsdos, den tredje i ordningen, av vaccinet mot covid-19.

– Det gick smärtfritt, kände inte när det stack, skriver hon.

Och fortsätter:

– Först inatt började smärtan i armen komma, men det var ju väntat! Kanske har jag tur att inte få fler biverkningar, eller oxå är detta bara ”Lugnet före Stormen”.

Kikki Danielsson om oron efter slopade restriktioner

Att samhället nu öppnar upp igen efter den långa perioden med restriktioner gör Kikki Danielsson tudelad.

– Känner mig dock varken lättad eller lugn, vi har blivit lurade alltför många gånger tidigare. Känner oro inför att alla restriktioner läggs ner å landet öppnar upp. Vad händer om smittan fortsätter att sprida sig??, skriver hon på Instagram.

I skrivande stund har totalt 16 100 personer avlidit med covid-19 i Sverige sedan pandemins utbrott i början av 2020, enligt Folkhälsomyndighetens senaste statistik.

STOCKHOLM 20100216 Kikki Danielsson inför albumsläppet ”Första dagen på resten av mitt liv”. Foto: Johan Engman / TT

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar.

Exit mobile version