Kikki Danielssons stora sorg – egna orden om tragedin: ”Det har grämt mig länge”

Kikki Danielsson

Foto: TV4

Coronapendemin har gjort att vi inte har kunnat träffa våra nära och kära som vi har kunnat göra tidigare, under de senaste månaderna.

Detta har gjort att artisten Kikki Danielsson nu öppnar upp om sin egna sorg, över att inte fått vara vid sina föräldrar sida.

”Jag önskade SÅ att jag skulle få möjlighet att sitta med mina föräldrar under deras sista tid och få veta mer om deras Liv och kunna säga Farväl!”, skriver hon på Instagram.

Våra äldre har sedan en lång tid tillbaka tvingats isolera sig för att kunna minska risken för att drabbas av coronaviruset.

De är bara en av flera riskgrupper som är extra utsatta, men det är också en tuff tid för dem som inte kan träffa sina nära och kära som förut.

Under dessa månader har det säkerligen blivit mycket ensamt för våra äldre.

Foto: TV4

En av många som har hållit sig isolerad är artisten Kikki Danielsson.

På sin Instagram delar hon gärna med sig av vardagen i coronakarantänen.

”Tänk vad slö och lat jag blivit under denna långa karantän. Det är ju NU när jag inte har nåt jobb, som jag ska ägna mig åt röstträning! Magstödet är livsviktig för en sångare och får Inte slarvas med. Skulle behöva hjälp med det, för magarna hänger liksom över varann”, skriver hon på Instagram.

Men i coronakarantänen är det inte bara hälsan som Kikki tänker på.

Oron för de äldre

För alla äldre som finns där ute som ännu isoleras, skänker hon en tanke.

”Idag går mina tankar till Alla dom Äldre som sitter ensamma på sitt boende och inte får ta emot några besök(jag vet, att detta varierar från kommun t kommun) En del har kanske barn och barnbarn långt bort i ett annat land!!Tänk SÅ Mycket kunskap, livserfarenhet och minnen som går till spillo. Många av dessa åldringar är ju födda i början på 1900-talet!”, skriver hon på Instagram.

”Tyvärr blev det inte så”

Hon berättar att hon som ung hade ett intresse för att få djupdyka och intervjua en äldre person för att lära sig mer om andra generationer, vilket också fick henne att tänka på hennes föräldrar.

Foto: Tv4

”Jag önskade SÅ att jag skulle få möjlighet att sitta med mina föräldrar under deras sista tid och få veta mer om deras Liv och kunna säga Farväl!
Tyvärr blev det inte så, och det har grämt mig länge. Idag befinner vi oss i en Krissituation, där avstånd måste hållas, och att få ta Farväl inte är en Självklarhet!”, skriver hon.

Hon avslutar inlägget med att skriva att det är viktigt att ta hand om varandra för att vi ska klara oss ur krisen.

Du har så rätt Kikki. Vi har mycket att lära oss ifrån varandra i olika generationer.

Exit mobile version