Kikki Danielssons stora sorg: ”Så fruktansvärt tungt”

Kikki Danielsson är i sorg.

Den folkkära artisten stöttas nu av hundratals och åter hundratals fans på sociala medier – efter det mycket tråkiga beskedet att hennes älskade vän och katt Stig gått bort i cancer.

– Det är tungt att förlora sin bästa vän, skriver hon på Instagram.

KARLSTAD 20180203 Kikki Danielsson efter lördagens första deltävling i Melodifestivalen 2018 i Löfbergs Arena. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Kikki Danielsson är en sann djurvän och har ofta skrivit om kärleken till sina katter på sociala medier.

Men när fansen öppnade Twitter och Instagram på onsdagen möttes de av ett mycket tråkigt besked, då Kikki lät meddela att hennes bästa vän, katten Stig, fått somna in.

Kikki Danielsson om sorgen efter sin bästa vän – katten Stig

Kikki Danielssons fans har kunnat följa både hennes och Stigs liv tillsammans genom artistens sociala medier, där Kikki varit flitig med att lägga upp bilder på sin Stig. I somras var han med om en otäck händelse när en orm gick till attack i trädgården, men Stig klarade sig.

– Jag trodde att mitt hjärta skulle sprängas, när jag sprang in till grannen, berättade Kikki Danielsson på sitt Instagram-konto då.

Det verkar som om Stig fick en kompis den sista tiden för i september 2017 meddelade Kikki att hon köpt en liten kisse till… Stellan! ❤️

…och i november kom en liten kisse till!

Men på onsdagseftermiddagen fick Stig till slut somna in. Kikki berättar på sin Instagram att han drabbades av cancer.

View this post on Instagram

"Bästaste Kudden" tycker Stig😻Så Nu får jag vara Utan😡

A post shared by Kikki Danielsson (@therealkikkidanielsson) on

Kikki väljer att hylla sin katt med fina ord om sin älskade vän. Till en bild där hon står och kramar om sin Stig skriver hon så här:

”En dag mitt i sep 2017. Jag hade spelat in ”Så mycket bättre” på Gotland och precis gjort klart en Dokumentär ”Porträttet” som skulle sändas Annandag Jul. Här har jag precis fått hem denna 14 v gamla underbara varelse, som skulle komma att heta Stig, den mest underbara katt jag någonsin haft😻 Nu är han borta, död i cancer. Han fick somna in idag på eftermiddagen. Han fick diagnosen strax efter att jag kommit hem från en resa 26/1. Det är tungt att förlora sin Bästa Vän🌹”

I kommentarerna är det hundratals människor som skriver till Kikki och beklagar sorgen. Många skriver att de vill sända styrkekramar till artisten, och det är också många som skriver att de delar sorgen och känner igen sig i hennes situation.

Vila i frid, Stig! Och vi sänder alla styrkekramar vi har till dig, Kikki! ❤️