Kjell Bergqvists speciella gåva till Anastasios Soulis efter ”Den bästa sommaren” – så är relationen 25 år senare

Anastasios Soulis var bara 12 år när han spelade in ”Den bästa sommaren” ihop med Kjell Bergqvist.

25 år senare talar han ut om hur relationen med skådespelarveteranen är i dag. Dessutom avslöjar han att han fick en speciell gåva av Kjell några år efter inspelningen.

Han har synts i filmer och tv-serier som ”Underbara älskade”, ”En underbar jävla jul”, ”Gåsmamman”, ”Sjölyckan” och ”Johan Falk”.

Men mest känd är Anastasios ”Stasse” Soulis, 37, för sitt genombrott i klassikern ”Den bästa sommaren” som spelades in för 25 år sedan. Då var han bara 12 år gammal och hade aldrig varit med på någon filminspelning förut.

Han berättar för Expressen att han egentligen bara dök upp på castingen av en slump för att han tyckte det vore skönt att slippa matten i skolan. Han hade aldrig några skådespelarambitioner som liten. Däremot gillade han att få folk att skratta.

Anastasios gick på sex provfilmningar innan det stod klart att han fick rollen som Mårten i ”Den bästa sommaren”. Motspelaren blev 11-åriga Rebecca Scheja. Hon är i dag mest känd som ena halvan av pop- och DJ-duon ”Rebecca & Fiona”. Hennes föräldrar är dessutom skådespelaren Marianne Scheja och pianisten Staffan Scheja.

Så var det att jobba med Kjell Bergqvist

Han fick också möjlighet att arbeta med Kjell Bergqvist, 71. Han kom senare att få en Guldbagge för sin huvudroll i filmen.

– Jag kände igen honom från tv. Jag visste vem han var och mina föräldrar sa ”Det är ju Kjell Bergqvist, vilken grej”. Men när vi filmade och hängde runtomkring så var han en så jordnära person. Jag förstod inte medan vi filmade vilken otrolig insats han gjorde i den filmen. Det är ju hans livsroll, säger Anastasios Soulis till Expressen.

Visserligen fanns det en kvinna på inspelningen som tog hand om barnen innan och efter tagningarna. Hon såg till att de fick mat, tvättade sig och skötte skolan. Men så fanns Kjell Bergqvist där som en ”rolig lekfarbror”.

Han och ”Stasse” fick en bra relation. De höll kontakten även efter att filmen spelats in, men nu när det gått 25 år blir tillfällena de ses eller hörs alltmer sällsynta.

Så är deras relation i dag

Anastasios minns däremot en speciell gåva som han fick av Kjell för många år sedan. Den betydde mycket för honom då.

– Vi grattar varandra på födelsedagar. Det var många år sedan vi fick möjligheten att jobba ihop nu. Jag kommer inte ihåg, men det var vid något tillfälle när jag fyllde år som han skickade mig en gammal Djurgårdströja, en fotbollströja som var signerad med en massa namn från Djurgårdens A-lag. Det var en jättegrej för mig så klart då i sena tonåren, berättar han.

Filmen ”Den bästa sommaren” blev en dundersuccé och alla skådespelare som var med i den blev superkända. Anastasios Soulis, som var 12 år då, tyckte att det var svårt att hantera all uppmärksamhet han fick.

– Där och då tyckte jag att det var lite jobbigt faktiskt. Jag har alltid varit mån om att försöka vara rätt så privat av mig med det allra mesta. På den tiden fanns ju inga sociala medier så folk skickade ju brev hem och såna där saker, säger han.

Vilken fin gåva från Kjell till Anastasios! En fin gest av den kände skådespelaren.

Minns du filmen ”Den bästa sommaren”? Vad tycker du om den i såna fall? Kommentera!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev